Semester närmar sig som börjar denna helg i Thailand med förbud mot alkoholförsäljning, immigrationsstängningar och Covid-19-restriktioner

Thailand-

  Flera stora helgdagar närmar sig under den kommande helgen och nästa vecka, vilket kommer att påverka många både med hur de kommer att markeras och på grund av relaterade åtgärder, med traditionella aktiviteter som omslagsbilden förbjudna i år.

Först ut är Asahana Bucha-dagen lördagen den 24 juli 2021 (markerad som en statlig helgdag, dock måndagen den 26 juli 2021 eftersom den infaller på en helg.)

Söndagen den 25 juli 2021 börjar den buddhistiska fastan.

För många utlänningar är den största förändringen på dessa dagar blir totalförbud mot ALL alkoholförsäljning.  Barer och nöjesställen är för närvarande stängda i hela landet och på de flesta ställen kan restauranger inte sälja alkohol, med några få undantag som Phuket. Så effekten dessa dagar kommer att ha blir mindre än tidigare år. Men även att köpa i stormarknader eller närbutiker är olagligt i dessa dagar enligt thailändsk lag, så fyll på i förväg.

Endast lördag och söndag kommer att vara alkoholförbudsdagar, alkohol kommer att tillåtas måndagen den 27 juli, eftersom det är en "sminkdag" och inte den egentliga religiösa högtiden.

Onsdagen den 28 juli 2021 är det Hans kungliga majestät, den thailändska kungen, Maha Vajiralongkorns födelsedag. Detta är INTE en alkoholförbudsdag.

Tisdagen den 28 juli kommer att vara en vanlig arbetsdag och ställdes in som en allmän helgdag på grund av Covid-19 och tjänstemän som uppmanar folk att inte resa under semesterperioden och "stanna hemma". Royal Thai Immigration kommer dock att vara stängd på måndag och onsdag nästa vecka, tänk på det i förväg.

  Alla tre helgdagar kommer att markeras mestadels online på grund av ett pågående utbrott i Thailand och tjänstemän som ber provinser och tempel att inte arrangera ceremonier med allmänheten, tempelmässor, offentliga predikningar eller andra normala evenemang. Du kan läsa mer om det genom att klicka här.

 

 

Sändning
Användarrecension
2.67 (6 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/