Lokala invånare i Pattaya uppmanar myndigheterna att göra mer för att hjälpa den växande hemlösa befolkningen i staden

Pattaya –

Lokalbefolkningen i Pattaya uppmanar relevanta myndigheter i området att "göra mer" för att hjälpa de hemlösa i staden, som har sett en avsevärd ökning nyligen på grund av strikta Covid-19-relaterade åtgärder och restriktioner som har stängt majoriteten av Pattayas företag.

TPN media har regelbundet täckt situationen för hemlösa i Pattaya, som du kan se genom att läsa den här artikeln här. Den här artikeln är också en bra källa till varför den hemlösa situationen har ägt rum och ökar i Pattaya, starkt driven av Covid-19-restriktioner som i huvudsak har stängt Pattaya i månader, och bara verkar bli strängare i takt med att fallen fortsätter att öka. Enligt Chonburi Provincial myndigheter som arbetar med lokala hemlösa härbärgen, är en primär orsak till mängden hemlösa på gatorna inte bara restriktionerna som stänger arbetstillfällen utan bristen på ekonomiskt stöd från centralregeringen under den aktuella perioden. Dessutom är många hemlösa inte thailändska och kommer från andra länder, men på grund av stängda gränser, låsningar eller politisk oro (Myanmar) i sina egna hem är det svårt att lämna.

Dessutom har för närvarande nästan alla inrikesresor som är billiga, såsom bussresor, stängts, vilket lämnar begränsade möjligheter för många människor att resa med en sträng budget. Faktum är att några av de hemlösa i Pattaya inte vill lämna eftersom staden har många välgörenhetslivsmedelslinjer och organisationer som hjälper de behövande och många övergivna och stängda byggnader för människor att ta skydd i. Pattaya är beroende av turism, underhållning och gästfrihet. för cirka 80 % av dess BNP-alla sektorer i princip antingen stängda av regeringen för att förhindra spridningen av Covid-19 eller i huvudsak stängda, som hotell, på grund av inga kunder.

Till och med företag som är lagligt tillåtna att driva kämpar eftersom många invånare, både ex-pat och thailändare, har lämnat Pattaya bakom sig med begränsade jobbmöjligheter och vad som verkar som en oändlig partiell nedstängning som nu har stängt även populära ex-pat-aktiviteter som stränder, pooler, golfbanor, parker och tennisbanor. Detta leder i sin tur till färre kunder och mindre utgifter i den lokala ekonomin. Företag som kan öppna, som restauranger, endast som takeaway eller leverans har också sett många välja att stänga tills situationen förbättras, med ägare som hävdar att de strikta reglerna gör det olönsamt att ha öppet.

Pattaya News fick nyligen oro från flera lokala invånare att en kvinna och hennes unga dotter bodde på en trottoar nära en bank i Soi Nern Plubwan, i östra Pattaya. Invånarna var särskilt oroade, enligt dem, för den unga dotterns välmående.

Mamman i åldrarna 35 – 40 år och hennes dotter i åldern runt tre år har bosatt sig på en trottoar med matta och några tillhörigheter i närheten. Lokala invånare har gett mat, pengar och förnödenheter till dem. Mamman är enligt uppgift från Roi Et och hade hamnat i svåra tider.

Mr Sek, endast förnamn angivet, som var en av flera lokala invånare som uppmärksammade reportrar på situationen sa till The Pattaya News, "Hon och hennes två döttrar har stannat här i flera dagar och levt på gatan."

"Tidigare i veckan på söndagen (1 augustist) det var en man som hävdade att han är deras pappa och hämtade en av flickorna innan han lämnade, enligt tjejen som fortfarande är där. Deras mamma verkar lida av psykiska problem och behöver ytterligare stöd och svarar inte på frågor.” Sek tillagd.

"Jag har redan ringt Chonburis kontor för social utveckling och mänsklig säkerhet. De sa att den här familjen kan vara samma som de har hjälpt många gånger.” Sek uppgav.

”Jag tror inte att kvinnan använder sitt barn för att tigga mat och pengar och jag tror att hon bara har personliga problem och behöver en hjälpande hand. Invånarna tillhandahåller mat, vatten och förnödenheter men mer behövs.” Sek avslutade.

 

Myndigheterna har enligt uppgift underrättats om just denna situation och undersöker den.

Situationen för hemlösa i Pattaya är svår, och det fanns faktiskt hemlösa även före Covid-19-krisen, även om situationen verkligen har förvärrats av den. Det finns bostäder för hemlösa i Chonburi, tvärtemot vad vissa tror, ​​men många har strikta regler och krav kring saker som nykterhet eller aktivt söker jobb och inte tacka nej till potentiella jobberbjudanden, vilket leder till att många uppger att de föredrar att stanna på stadens gator.

Brottsbekämpning har mestadels tagit en "hands-off" roll och förstår hur svår situationen redan är för de som bor på gatorna i Pattaya. Polisen erbjuder ofta att ge transporter gratis till hemlösa personer som har familj i Thailand eller kommer från andra provinser, men som tidigare nämnts vill många inte lämna, eftersom de ser det som bättre i Pattaya för en hemlös invånare än i en provins på landsbygden.

För nu, så länge som både Covid-19-viruset och de relaterade restriktioner och åtgärder (tillsammans med vad som av många hävdas vara en brist på ekonomiskt stöd) fortsätter att stänga många arbetstillfällen, kommer situationen inte att se någon betydande förbättring i Pattaya-området, enligt Sek.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

 

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.