Pattayas borgmästare bekräftar beställning av Sinopharm Covid-19-vaccin mitt i vad han kallar vilseledande information som delas brett på sociala medier

FOTO: Inlägg idag

Pattaya –

Pattayas borgmästare Sontaya Khunpluem har försäkrat lokalsamhället att en total mängd av 100,000 19 doser av Sinopharm Covid-XNUMX-vaccinet redan har reserverats för lokala invånare efter att falsk information om att tilldelningen inte ägde rum hade spridits online.

Borgmästaren hade publicerat ett onlinesvar på sin officiella Facebook-sida igår, den 3 augusti, och svarade på vad han kallade vilseledande information på sociala medier som hävdade att Pattaya stad faktiskt inte gjorde en reservation av Sinopharm Covid-19-vaccin hos Chulabhorn Royal Academy, som levererade vaccinet till privata organisationer för köp. Han uppgav att de "falska nyheterna" ger ofullständig information och har förstört ryktet och allmänhetens förtroende i Pattaya City.

Enligt borgmästare Khunplume hade myndigheterna i Pattaya City bokat totalt 100,000 15 doser av Sinopharm hos Chulabhorn-institutionen den 20,000 juni, en dag efter att reservationen öppnats, bifogat en lista över mer än XNUMX XNUMX personer som redan hade registrerat sig för vaccinationerna. Sinopharm-vaccinet ska betalas från stadens egen budget, enligt borgmästaren och är ett försök att påskynda vaccinationsprogrammet lokalt. TPN media har tidigare skrivit om detta flera gånger, som här.

Sonthaya sa online: "Vi har noga övervakat och ständigt frågat om framstegen med Chulabhorn Royal Academy. Vi efterlyste förfrågningar, skickade e-post och skickade tjänstemän till Chulabhorn Royal College för att kontrollera framstegen och det har bekräftats att våra reservationer redan har varit och fortsätter att vara listade i systemet."

"Att dela sådana ofullständiga meddelanden om vaccinbeställningar har orsakat missförstånd och skada på Pattaya City. Därför skulle jag vilja att ett dokument som bekräftar reservationen av vacciner och förfrågande meddelanden om vaccinationsbokning hos Chulabhorn Royal College kontrolleras för korrekt information.” Borgmästaren avslutade.

Det exakta datumet för ankomsten av de beställda vaccinerna är fortfarande oklart, med Pattaya City-tjänstemän som säger att de fortfarande konsekvent följer upp Chulabhorn Royal College. Kollegiet har tidigare uppgett att IT och tekniska problem har orsakat en del förseningar men att de gick framåt.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

 

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.