Tre demonstranter greps medan polischef skadades under protestkonfrontation i Din Daeng i natt, rapporterar Metropolitan Police

FOTO: Thairath

Bangkok -

Tre demonstranter greps medan en polisbefälhavare sköts under en konfrontation under en pro-demokratisk protest vid Sam Liam Din Daeng-korsningen igår, den 15 augusti.

Polisens generalmajor Piya Tawichai, biträdande kommissionär för Metropolitan Police Bureau (MPB), gav en sammanfattning av situationen för "bilmobben" protester i flera områden i Bangkok i går i att sex stora grupper av "parkerings"-demonstranter hade samlats sedan 1:00. i Bangkoks inre områden, inklusive affärsdistriktet Ratchaprasong Intersection och Democracy Monument, innan demonstrationerna avbröts runt 6:00.

FOTO: Komchadluek

Men en mindre grupp demonstranter flyttade till Sam Liam Din Daeng-korsningen och enligt uppgift försökte demontera polisbarrikaderna. Enligt polisen kastade de fyrverkerier, smällare och handgjorda bomber mot tjänstemännen. Myndigheterna var därför tvungna att ta kontroll över situationen och upprätthålla fred och ordning, vilket slutade i konfrontationen mellan båda parter.

Tre unga demonstranter, vars ålder enligt uppgift var mellan 16-17 år gamla, greps med en kniv och en pistol med ammunition medan de enligt uppgift var på väg till Pathumwan Intersection. Alla fördes till Pathumwans polisstation för vidare utredning. På grund av att de var ungdomar undanhölls deras namn av polisen.

FOTO: Komchadluek

Många folkmassakontrollpoliser ska ha skadats av explosioner och skräp under sammandrabbningen, uppgav Piya. En av dem inkluderade polisgeneralmajor Assavayuth Nuchpoom, tillförordnad befälhavare för den andra divisionen av Metropolitan Police, som enligt uppgift sköts på sitt högra ben i korsningen av en okänd projektil och ett vapen.

MPB-chefen Phukphong Phongpetra uppgav vidare att polisen skulle skärpa sina åtgärder och riktlinjer för att förhindra förekomsten av våldsamma incidenter och skydda offentliga tillgångar genom att sätta in sina styrkor med självförsvarsutrustning och en snabb polisstyrka vid hälsokontrollpunkter för covid-19.

Bangkokpolisen fortsätter att varna för att alla demonstrationer och sammankomster för närvarande är olagliga i Bangkok på grund av Covid-19-reglerna och hävdar att deras närvaro vid evenemang inte är för att hindra människor från att uttrycka sin åsikt eller politik utan på grund av att de vill stoppa spridningen av Covid- 19.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.