Bangkok Metropolitan Police kommer att vidta rättsliga åtgärder mot aggressiva demonstranter, Din Daeng-polisen förnekar att de använt strömförande kulor under protestens spridning

FOTO: One31

Bangkok -

Metropolitan Police Bureau (MPB) planerar att vidta rättsliga åtgärder mot yrkesstudenter/demonstranter som enligt polisen agerade våldsamt och ständigt attackerade publikkontrollpolisen under en konfrontation vid Sam Liam Din Daeng-korsningen i Bangkok igår, den 16 augusti 2021.

Polisens generalmajor Piya Tawichai, biträdande kommissionär för Metropolitan Police Bureau (MPB), uppgav vid en pressträff ang. den sena sammandrabbningen mellan några demonstranter och kravallpolisen i går att det fanns en grupp demonstranter som försökte bryta polisbarriärer och bombardera tjänstemännen med kristallkulor, bulthuvuden, smällare och konstgjorda vapen, vilket fick polisen att upprätthålla lagen för att upprätthålla fred och ordning.

Fler än två demonstranter greps i natt, enligt biträdande kommissionären. MPB uppmanade också relevanta polisstationer att samla in bevis och lagföra alla lagöverträdare så snart som möjligt.

FOTO: One31

Samtidigt ska två demonstranter ha skjutits under sammandrabbningen, rapporterade Doctor and Nurse Associate (DNA) via sina onlineplattformar igår. Den första skadan sköts på deras axel och behandlades på Chulalongkorn Memorial Hospital medan det andra fallet sköts i huvud-/halsområdet och behandlades i operationssalen på Rajavithi Hospital.

Rajavithi-sjukhuset meddelade nyligen i morse att den andra skadade var en man i 20-årsåldern vars identifiering fortfarande är okänd. När han kom till sjukhuset vid 9-tiden var han medvetslös och andades inte. Ingen puls upptäcktes initialt. En skottskada sågs på vänster hals. Läkarna kunde återuppliva mannen.

Vid ytterligare CT-undersökning hittades en kula i hjärnstammen. Hans första och andra halskota var brutna. Han vårdas nu på sjukhusets intensivvårdsavdelning. Klockan 09.40 är patienten i koma och under noggrann övervakning av läkare. Mer detaljer och framsteg kommer att meddelas senare.

FOTO: Doctor and Nurse Associate (DNA)

Polisöverste Ratthachai Sriwichai, chef för Din Daengs polisstation, svarade på sociala mediers anklagelse om användning av levande kulor efter rapporter om att en skadad demonstrant var i kritiskt tillstånd under konfrontationen att polisen bara använde gummikulor och inga levande kulor användes att kontrollera folkmassan och förhindra att situationen eskalerar.

Dessutom hördes chefen också i uttalandet om att Din Daengs polisutredande avdelning skulle samla in bevis och åtala dem som har postat sådana falska meddelanden som orsakar skada på polisstationen enligt datorlagen.

Den övergripande händelsen med den andra skadade demonstranten och hur händelsen inträffade är fortfarande under utredning, enligt polisen.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.