Thailändska kabinettskommittén enas om ytterligare 30 miljoner doser av Pfizer och en i princip medicinsk amnesti

Bangkok -

Den thailändska regeringskommittén har godkänt ytterligare upphandling av 30 miljoner doser av Pfizer Covid-19-vacciner och det principiella godkännandet av en amnesti för medicinsk personal under Covid-19-situationen, meddelade regeringens talesman Anucha Burapachaisri i eftermiddags, den 17 augusti.

Kommittén, som leds av premiärminister Prayut Cha-O'Cha, har godkänt ett lån på 9.37 miljarder baht för att skaffa totalt 20,001,150 XNUMX XNUMX doser av Pfizer-vacciner.

Ytterligare 10 miljoner sprutor av mRNA-vaccinanskaffningsdoser har också godkänts. Kabinettet har auktoriserat Department of Disease Control att fortsätta med officiella samtal och ett avtalskontrakt med Pfizer-tillverkare i slutet av fjärde kvartalet.

"Så totalt skulle det finnas 30 miljoner doser av Pfizer-vaccinet som kommer under fjärde kvartalet i år," sa Anucha.

TPN media noterar dock att ett exakt "infällt" datum inte angavs.

Enligt regeringens plan skulle Pfizer-vaccinet distribueras till medicinska frontliners (som en boosterdos), thailändska och utländska äldre, och personer med sju underliggande hälsotillstånd, och de som måste vaccineras innan de reser utomlands, såsom studenter/studenter , idrottare, diplomater, etc.

Dessutom har kabinettsutskottet också i princip godkänt ändringen av lagen om smittsamma sjukdomar, inklusive att lägga till medicinsk amnesti för att hantera covid-19-pandemin.

Amnestilagstiftningen, som ursprungligen föreslogs av folkhälsoministeriet i måndags, skulle ge medicinsk personal och relaterade Covid-19-tjänstemän rättsligt skydd från brottsanklagelser för att fullt ut tillåta operationer bland regeringstjänstemän för att klara av Covid-19-situationen.

Lagförslaget har blivit ett stort bekymmer och kritik bland oppositionspartier och regeringsfientliga aktivister eftersom det inte klargjordes om högre tjänstemän som folkhälsoministern eller premiärministern också skulle beviljas av detta amnestilag. Det var fortfarande inte klarlagt vid presstid trots upprepade frågor från pressen.

Mer information om lagförslaget finns i artikeln nedan:

Thailands regering ska enligt uppgift överväga ett amnestilag som ger relevanta tjänstemän rättsligt skydd mot brottsanklagelser kring Covid-19-situationen

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
3 (2 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.