Den thailändska regeringen blandar flera tjänstemän, inklusive Samut Sakhon-guvernören

Bangkok -

Samut Sakhons guvernör Veerasak Vijitsaengsri har överförts till Ang Thong medan regeringens talesman Anucha Burapachaisri har avgått från befattningen, enligt rapporter från kabinettsutskottet i eftermiddags, den 24 augusti.

Ordern följde guvernörens avskedsbrev som skickades in förra veckan eftersom hans förhållanden efter Covid förvärrades, vilket orsakade problem med att utföra sin plikt medan Covid-19-situationen i provinserna förblev hög.

Efter kabinettsutskottets beslut har hans avgång avslagits, men en övergång godkändes och han kommer att flyttas till Ang Thong, hans hemstad, medan Uthai Thanis guvernör Narong Rakroi kommer att ersättas på tjänsten i Samut Sakhon och Ang Thong guvernör Khajonkiat Rakpanichmanee kommer att flyttas till Uthai Thani-provinsen. Detta kommer att tillåta Veerasak att ta över en provins med mycket färre Covid-19-fall, enligt hans begäran. Samut Sakhon har konsekvent varit en av de bästa provinserna när det gäller Covid-19.

Veerasak själv drabbades av Covid-19 i slutet av förra året och tillbringade månader med ventilator och koma och överlevde knappt. Veerasak var utrustad med en ventilator under den längsta perioden i Siriraj-sjukhusets historia efter att läkare upptäckt en allvarlig lunginflammation medan de led av Covid-19.

Samtidigt gav regeringens talesman Anucha Burapachaisri sitt avskedsuttalande till allmänheten på sin sista dag på jobbet eftersom han har tagits bort från tjänsten efter att ha tjänat regeringshuset i ungefär ett år.

Han gratulerade också Thanakorn Wangboonkongchana, sekreterare till ministern för premiärministerns kansli, som ny regeringstalesperson. Det var inte omedelbart klart varför flytten gjordes.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook,

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.