Pattayas "Move On"-projekt kommer att gå med i "Sandbox 7+7"-förlängningen på dess föreslagna öppning i oktober, säger turist- och sportministern

Chonburi –

"Pattaya Move On"-programmet är planerat att omjusteras för att vara en del av "Phuket Sandbox 7+7-förlängningen", med start den 1 oktober, enligt turist- och sportministern

Phiphat Ratchakitprakarn, den thailändska ministern för turism och sport, uttalade under besöket i Pattaya igår, den 12 september 2021, att han kommer att introducera återöppningsplanen för att vara ett "Sealed Area"-mönster, liknande Phukets sandlåda, till mötet med Center for Economic Situation Administration (CESA) på ett kommande stort möte fredagen den 17 september. CCSA, Center for Covid-19 Situation Administration, kommer också att granska Pattaya Move on plan, liksom planer för andra områden som Bangkok och Chiang Mai.

”Modellen kommer att erbjuda utländska turister möjligheten att resa till Chonburi i en 7+7 förlängning. De kan resa till Phuket under sandlådeprojektet under de första 7 dagarna och sedan besöka Chonburi under de sista 7 dagarna eller så kan de resa till Chonburi först och sedan till Phuket”, tillade han.

Enligt hans uttalande vid gårdagens möte, Pattayas "Move On"-program skulle vara en del av Sandbox 7+7-planen och inkludera provinser eller områden som står för minst 15 procent av de totala intäkterna från utländska turister, inklusive Phuket, Krabi, Phang Nga, Surat Thani, Bangkok , Chonburi, Phetchaburi, Prachuap Khiri Khan och Chiang Mai.

Fullvaccinerade turister som har ett negativt RT-PCR-testresultat för Covid-19 Coronavirus kan också delta i Sandbox 7+7-planen och resa till de angivna områdena utan karantän, enligt hans uttalande.

TPN Media noterar att detta verkar signalera att det nya förslaget kanske inte är så strikt som tidigare föreslagits, vilket vi täckte här. Det är dock viktigt att notera att detta fortfarande bara är ett förslag och tills detaljerna är "huggna i sten" och godkänts av flera byråer som CESA, CCSA och Thai Cabinet, är alla åtgärder och förslag endast preliminära, utan garanti för fullt godkännande. Även om ett möte är planerat till den kommande fredagen, kan detta inte på något sätt vara det sista mötet.

Dessutom kommer provinser med gränser till grannländer att öppnas i nästa steg, inklusive Surin, Sa Kaeo, Chanthaburi, Tak, Nakhon Phanom, Mukdahan, Udon Thani, Nong Khai, Bueng Kan, Loei, Ubon Ratchathani, Ranong, Satun, Nan , Kanchanaburi och Ratchaburi. Pilotområdena med kulturturismprodukter, inklusive Lamphun, Phrae. Nakhon Si Thammarat och Phatthalung, kommer sedan att följa.

Phiphat förväntade sig att inrikesresor kommer att kunna börja igen i oktober eftersom fler vacciner från många auktoriserade tillverkare är planerade att anlända och tilldelas rikstäckande i september. Bangkok och dess närhet förväntas ge vaccininjektioner bland inte mindre än 70 procent av lokalbefolkningen, vilket är tillräckligt för att bygga upp en viss immunitet mot samhället, enligt folkhälsotjänstemän.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook,

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Sändning
Användarrecension
3.13 (8 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.