Thailands turistminister och Bangkoks guvernörsstat Bangkok kommer att vara redo att välkomna vaccinerade utländska turister utan karantän från den 15 oktober

Bangkok, Thailand-

  Ministern för turism och sport, Phiphat Ratchakitprakarn, höll ett möte med Bangkoks guvernör Asawin Kwanmuang och relevanta tjänstemän från Thailands turistmyndighet i dag, och diskuterade förslag att öppna Bangkok för vaccinerade utländska turister i oktober.

För det första vill TPN-media betona att detta fortfarande är ett förslag och inte "hugget i sten", även om det går snabbt framåt och kommer att presenteras för relevanta byråer denna fredag ​​och nästa vecka för ytterligare godkännande. Vi kommer dock inte att täcka förslaget i detalj i den här artikeln, Du kan läsa mer om det aktuella förslaget genom att klicka här.

 

Förslaget, som syftar till den 1 oktober, omfattar även Chonburi (Sattahip och Pattaya specifikt), Hua Hin, Cha-am och Chiang Mai. Dessa fyra kommer, enligt minister Phiphat, att vara redo att välkomna utlandsvaccinerade turister som en del av One SOP-förslaget från den 1 oktober. Bangkok har dock bett om lite mer tid och verkar ha fått det.

Enligt en gemensam presskonferens av både Phiphat och Asawin i eftermiddag, kommer Bangkok att behöva fram till den 15 oktober för att nå 70 % vaccinerade i alla distrikt i Bangkok. Den ursprungliga planen övervägde att begränsa turister till endast vissa distrikt i Bangkok, men det verkar nu vara repat och alla distrikt i Bangkok kommer att föreslås vara öppna som en del av One SOP-åtgärderna.

TPN media kommer noga att följa och bevaka de planerade mötena där godkännande av förslagen och specifika detaljer och regler kring planen förväntas ses över i helgen. Vi betonar att just nu är One SOP-förslaget fortfarande bara ett förslag och inte slutfört.

I grund och botten skulle förslaget likna Phuket Sandbox-programmet, vilket ger utlandsvaccinerade turister rörelsefrihet, men endast i ett specifikt område under fjorton dagar. Det skulle fortfarande finnas bestämmelser och regler, såsom en COE att gå in, obligatorisk försäkring, att bo på ett SHA+-hotell, tillåta spårning via mobilapplikationer och regelbundna Covid-19-tester, men precis som Phuket kunde turisten gå var som helst i zonen och inte vara bunden till specifika resegrupper eller begränsade "godkända" platser. Planen för Bangkok i synnerhet ses som en potentiellt stärkt affärsresesektor avsevärt.

En del av förslaget är också att inkludera de nya områdena som en del av ett 7×7-program så att besökaren efter 7 dagar i en ”zon” skulle kunna besöka ett annat område under sina kommande 7 dagar och efter fjorton dagar få rörelsefrihet i land, även om de fortfarande skulle behöva följa individuella provinsiella regler och restriktioner.

Sändning
Användarrecension
3.5 (4 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/