Åsiktsredaktion: Pattayas underhållningsföretagare föreslår en "Nightlife Sandbox"

 

Vi fick nyligen ett intressant mail/förslag från en barägare i Walking Street-området som har varit i kontakt med andra ägare och chefer för att föreslå staden och provinsledarna en "Nightlife Sandbox" för Pattaya-området när/om området är får öppna igen för utländska vaccinerade turister.

Ägaren vill inte ha självuppmärksamhet, så vi har utelämnat deras namn och barnamn så att folk kan fokusera på idén överlag. Tankeprocessen är att om idén blir framgångsrik kan den rullas ut på andra gator och platser i staden också. Förslaget är inriktat på att föras till områdesledare som sedan eventuellt skulle kunna föreslå idén till beslutsfattare vid Center for Covid-19 Situation Administration, eller CCSA, i Bangkok.

Vi ville presentera idén på nyheterna så att fler kunde se den och ge sina tankar och input. Nattlivet har för närvarande stängts av sedan den 10 april och det finns inga tecken på att det kommer att öppna igen snart. Dessutom hävdar nästan alla underhållningsägare som TPN-media har talat med att de inte har haft något (eller väldigt lite) ekonomiskt stöd från regeringen för de omfattande nedläggningarna av deras uppehälle. Men med de senaste tecken på att en "återöppning" av Pattaya kan fortsätta utan nattliv på grund av oro för hur man säkert öppnar det, vill företagare ha möjlighet att presentera idéer för de ansvariga.

För det första, förslaget från den thailändska regeringen om att eventuellt (det är långt ifrån slutfört) återöppning av Pattaya till vaccinerade utländska turister redan i oktober.

För det andra, artikeln om möjligheten att öppnar Pattaya utan dess världsberömda nattliv, underhållning, levande musik och alkoholrelaterade attraktioner.

Här är idén från en Walking Street-företagare. TPN media vill betona att åsikterna och idéerna är författarnas egna och inte TPN:s.

 

Idé: "Pattaya Nightlife Sandbox"

 
Lås ner ALLA infartspunkter på Walking street: Northside, soi 15, soi 16, sidogatorer och Southside av volontärer, poliser och turistpoliser.
 
Vem kan komma in i den begränsade nattlivssandlådan? 
3 sorters människor: 
1. Personal med 1 eller 2 vacciner eller tillfrisknat från covid med bevis
2. Kunder med 2 vacciner eller återställda från covid med bevis
3. Livsmedelssäljare kan komma in med 1 eller 2 vacciner eller återhämtade sig från covid.
 
ALLA blir kontrollerade: personal, kunder och matförsäljare på QR-kod, Mor Prom-app och temperatur etc. På så sätt är ALLA på Walking Street kontrollerade och säkra. Alla de som kommer in i sandlådan kommer att kontrolleras med hjälp av de som bemannar Sandbox-området så att enskilda företag inte kan bryta mot reglerna och det tillåter alla att vara på exakt samma sida.
 
Platser kan kontrollera kundernas QR-kod en andra gång för att vara säker, samt för att begränsa eventuella platser där infektioner äger rum. Det skulle vara den första Nightlife Sandbox i sitt slag som kommer att locka turister, intäkter och positiv mediabevakning. Målet skulle vara att låta turister trivas och samtidigt ge företagare ett fönster för att kunna öppna igen för första gången på ett halvår. Görs på rätt sätt finns det ingen anledning att nattlivsbranschen inte skulle kunna öppna liknande andra stora industrier med många människor som fabriker, gallerior eller hotell.
 
Inhemska och internationella turister förväntar sig de största attraktionerna i Pattaya; samt Walking Street; att vara öppen och säker för en trevlig utekväll. Att ha nattlivsbranschen igång för att komplettera dagsattraktionerna och turistattraktionerna kommer verkligen att hjälpa Pattaya att studsa tillbaka snabbare. Idén skulle också lätt kunna implementeras i andra områden, som LK Metro, Soi 6, Tree Town och omgivande gator, Soi Boomerang, etc. 
 
Låt oss förenas som företagare och visa regeringen att vi är villiga att hitta en lösning inom deras regler och lagar. Den nuvarande lösningen med "håll stängt på obestämd tid" är inte en långsiktig lösning och har bara försatt många människor i djupa personliga och ekonomiska svårigheter.
 
"Att öppna Pattaya utan nattliv är som att väcka till liv igen en kropp utan hjärta!"
 
Pattaya Nightlife Sandbox: säkerhet först och goda tider garanteras!
Sändning
Användarrecension
2.53 (17 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/