Thailands premiärminister besöker GISTDA och Factory Sandbox-programmet i Si Racha

Chonburi –

Premiärminister general Prayut Chan-o-cha har besökt Space Technology Development Agency och Factory Sandbox-projektet i Si Racha, Chonburi idag (17 september)th).

Premiärminister Prayut besökte först Geo-Informatics and Space Technology Development Agency (Public Organization): GISTDA och Space Krenovation Park: SKP i den östra ekonomiska korridoren i morse för att följa upp flera forskningsprojekt inom högteknologisk utveckling som är:

  1. THEOS-2-projekt och satellitutveckling av industriell kvalitet
  2. Ny utveckling av rymdekonomi från Low Earth Orbit: LEO satellitnätverk
  3. Rymdteknik och Geo-information för vattenförvaltning

Premiärminister Prayut har uppmuntrat personal på GISTDA att fortsätta sitt arbete med teknikutveckling som stöder landet och stärker det digitala samhället samt förbättrar företag.

Premiärminister Prayut fortsatte sedan på eftermiddagen för att besöka fabriker i Factory Sandbox-projektet som är ett modellprojekt för att förhindra och kontrollera spridningen av sjukdomar i fabriker hos Mitsubishi Motor Company i Laem Chabang, Si Racha. Han var särskilt intresserad av att besöka japanskägda fabriker som har investerat avsevärt i sin verksamhet i Thailand och visa stöd från den thailändska regeringen för att hålla dem igång på ett säkert sätt samtidigt som tusentals människor kan stanna kvar. TPN-media noterar att vissa andra länder, som Vietnam, i stort sett har stängt de flesta fabriker under nedstängningar och restriktioner medan Thailand har gjort, enligt premiärministern, allt som står i deras makt för att hålla fabrikerna igång samtidigt som de kontrollerar Covid-19. Länderna som har stängt fabriker har enligt uppgift fått några utländska investerare att överväga att lämna.

Grupper av japanska affärsmän som träffade premiärministern i eftermiddags gav flera idéer om att stödja företag i Chonburi och Rayong som var:

  1. Att utöka Factory Sandbox-projektet och få fler vacciner för människor, prioritera arbetare, inklusive utlänningar och migranter, som arbetar i fabriker på grund av deras betydelse för ländernas export och ekonomi
  2. Att ge lättnadsmätningar för att korta ner karantänperioderna för affärsresenärer eller avbryta karantänen helt för vaccinerade utländska turister för att få det internationella resandet tillbaka till det normala, särskilt när det gäller affärssektorn.
  3. Att stödja EEC-projekt och expansion av industriell utveckling i Chonburi samtidigt som man fortsätter att förbättra transporter och infrastruktur totalt sett.

Premiärminister Prayut sa till pressen och de som samlats idag, "Tack till alla japanska företag och fabriksoperatörer i Thailand, inklusive den japanske premiärministern som har haft en utmärkt relation med Thailand under lång tid."

"Tack till de japanska affärsmän som är säkra på att investera i Thailand. Vi kommer att ta oss igenom den här krisen tillsammans och vi förstår hur viktigt det är att hålla deras fabriker och försörjning igång framgångsrikt och säkert utan att stänga ner dem.” PM tillade.

"Vi försöker få så många som möjligt vaccinerade, särskilt personal som är i produktionssystemet. Jag är inte nöjd med antalet dödsfall från Covid -19 och vi måste påskynda våra ansträngningar ytterligare.” Premiärministern avslutade.

TPN media noterar att inte alla var nöjda med premiärministerns besök, som du kan läsa här.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

 

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.