Lokala prodemokratiska demonstranter demonstrerar i Pattaya för 15-årsdagen av 2006 års kupp

Chonburi –

Den prodemokratiska gruppen "Thai Mai Ton" i Pattaya samlades på Pattaya Klang (Central) vägen i eftermiddags, den 19 september, för att arrangera en protest för 15-årsdagen av kuppen 2006 som störtade förre premiärministern Thaksin Shinawatra.

Först, en video av dagens protest från vår personal med engelska kommentarer:

Enligt demonstranterna ansågs kuppen 2006 ha förvärrat Thailands politik och flyttat landet bakåt, vilket resulterade i ett decennium av politiskt hjulspår. Den lokala protesten organiserades tillsammans med en stor protest i Bangkok och flera provinser över hela landet.

Några lokala demonstranter höll politiska tal på en scen som de byggde inte långt från Beach Road för att reflektera över militärkuppen och kräva att premiärminister Prayut Cha-O'Cha och hans regering avgår. Pattayas brottsbekämpande tjänstemän uppgav att scenen byggdes olagligt och utan föregående tillstånd från myndigheterna och blockerade trafiken.

Ungefär mindre än 100 demonstranter sågs på platsen i dag på grund av väderförhållanden, enligt arrangörerna. TPN media beräknar inte publikstorlekar som en allmän policy själva.

Tjänstemän från Pattaya City Police Station, tillsammans med administrativa tjänstemän från Bang Lamung District och Pattaya City tjänstemän, var utplacerade på platsen för att övervaka situationen och upprätthålla fred och ordning. Demonstranterna beordrades att stoppa sammankomsten inom 30 minuter runt 4:00 eftersom de bröt mot Covid-19 nöddekretet men gruppen, ledd av Wan Chalermkunsen, insisterade på att fortsätta sammankomsten, som var fredlig.

På grund av Covid-19 är alla protester, demonstrationer, sammankomster och andra evenemang för närvarande förbjudna. Thailändska myndigheter säger att förbudet inte är politiskt och är tänkt att stoppa spridningen av Covid-19, men många demonstranter håller inte med och påpekar att de som deltog bar masker och socialt avstånd och de flesta har vaccinerats helt mot sjukdomen.

Rallyt avslutades fredligt efter skymningen och Pattayas brottsbekämpande myndigheter beslutade att inte med våld bryta protesten. Det är okänt om några potentiella anklagelser kommer att riktas mot demonstranterna eller protestarrangörerna som upprepade gånger har sammanställt församlingar och bilrallyn i området under flera månader. Deras primära klagomål är med premiärministern och Covid-19-relaterade politik som har sett ekonomin ödelagd i Pattaya och månader av förödande restriktioner och stängningar som har starkt påverkat turist- och nattlivsindustrin i synnerhet.

Protestarrangörerna har lovat att fortsätta att hålla regelbundna protester mot regeringen och Covid-19 restriktioner och åtgärder som fortsätter att se Pattaya under utegångsförbud och med många stängningsmandat och regler.

Samma protestgrupp hade just hållit en "bilmob"-rally för att protestera mot premiärministerns besök i Chonburi förra veckan. Du kan klicka här för att läsa mer om just detta rally.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook,

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Sändning
Användarrecension
3 (1 röst)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.