Pattayas borgmästare släpper officiellt preliminärt evenemangsschema för semestersäsongen: fyrverkerier, musikfestival och mer - men kräver slutgiltigt CCSA-godkännande

Pattaya –

Pattayas borgmästare pratade med TPN-reportrar i eftermiddags om den planerade fyrverkerifestivalen den 26:e och 27:e november i år som finns på stadens kalenderplan men som behöver bekräftelse och slutgiltigt godkännande från CCSA (Center for Covid-19 Situation Administration) innan han flyttar fram.

Pattayas borgmästare Sontaya Khunplome sa till Pattaya News-teamet idag: "Fyrverkerifestivalen listades den 26 novemberth-27th schemat delas nu på sociala medier av en mängd olika sidor, grupper och företag. Det finns många evenemang i Pattaya som har skjutits upp sedan mars. Jag ville officiellt ta upp statusen för dessa händelser eftersom vi har haft många frågor om dem efter att de läckt ut genom sociala medier under de senaste dagarna.”

"Från 1 oktoberst, föreslås vissa städer att börja öppnas för internationella vaccinerade turister. Pattaya är en del av detta förslagChonburi är dock fortfarande en maximal kontrollzon och under många Covid-19-restriktioner. Vi måste också fokusera på inhemsk turism och vara redo att välkomna inhemska besökare tillbaka med många evenemang som förra året som var en stor framgång. Vi kan inte sitta och vänta för evigt, vi måste förbereda dessa aktiviteter och anta det bästa för de sista månaderna av detta år, bygga aktiviteter och evenemang för både inhemska och utländska turister. När/om CCSA lättar på nuvarande restriktioner för sammankomster, sociala evenemang, underhållning, konserter och liknande aktiviteter, avser vi att vara redo och kunna vara en av de första provinserna i Thailand att återuppta vanliga större evenemang. Vi vill också planera evenemang för musiker och artister som har varit arbetslösa det senaste halvåret och kämpat lika mycket som många företagare.” Borgmästaren fortsatte.

”Därför har vi satt ihop det aktuella schemat (se nedan) för evenemang för den senare delen av detta år och håller på att planera och sätta ihop dessa. Vi vill än en gång betona att detta är beroende av CCSA-godkännande, Men eftersom vaccinationsprogrammet har accelererat lokalt och vi snabbt närmar oss 70 % av våra lokala invånare vaccinerade, är sjukhusinläggningsnivåer och allvarliga fall fortfarande låga, och situationen förbättras nationellt, förväntar vi oss att detta tillstånd kommer att beviljas.” Borgmästaren uppgav.

"Eventschemat är för närvarande den 22 oktobernd - 23rd:Pattaya musikfestival som kommer att fortsätta i fyra veckor varje helg och är tänkt att starta återkomsten av evenemang och Pattaya, den 19 novemberth vi kommer att ha en Loy Krathong festivalen och den 26 novemberth -27th: Pattayas fyrverkerifestival. "

"Dessutom har"Naklua Walk and Eat Festival planeras att äga rum i början av december till åtminstone slutet av januari nästa år.”

”Äntligen förbereder vi oss också för Pattaya Countdown Festival för det nya året, som förra året ställdes in på grund av Covid-19 och gjorde många människor besvikna, inklusive dussintals musiker som planerats. Vi hoppas kunna kompensera för det i år med en minnesvärd nedräkning.” Borgmästaren förklarade.

"Men alla dessa händelser beror på Center for COVID-19 Situation Administration (CCSA) för godkännandet och är beroende av situationen kring Covid-19. Som sagt, vi hoppas kunna ha alla dessa händelser säkert med Covid-19 försiktighetsåtgärder. Vi höll säkert många evenemang förra året och lärde oss mycket om hur man gör det, i år planerar vi att göra detsamma med några justeringar och att arbeta med CCSA. Vi har också studerat länder utomlands, som i Storbritannien, om hur de framgångsrikt har tagit tillbaka festivaler och evenemang och planerar att anpassa några av sina rutiner och policyer." Borgmästaren avslutade.

TPN media kommer att ge ytterligare uppdateringar om eventuella evenemang när datumen närmar sig. Nedan följer en artikel vi skrev under helgen om ryktena kring fyrverkerifestivalen inför borgmästarens officiella uttalande.

Ledarna i Pattaya City har börjat preliminärt planera för helgevenemang i november och december, men har betonat att inga av händelserna ännu är "huggna i sten" på grund av Covid-19-situationen och kan komma att ändras.

Pattaya skulle vilja hålla fyrverkerifestivalen, Loy Krathong-festivalen och andra evenemang under de kommande månaderna men inga slutgiltiga beslut ännu

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

 

 

Sändning
Användarrecension
3.4 (5 röster)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.