SAMMANFATTNING: Pro-demokratisk "karmob"-protest arrangerades i går i Bangkok för 15-årsdagen av 2006-kuppen och för att avsätta premiärministern

Bangkok -

Ett stort antal pro-demokratiska demonstranter samlades vid Asoke-korsningen i Bangkok i går eftermiddag, den 19 september, för en carmob-protest organiserad av den tidigare rödskjortaledaren Nattawut Saikua och den politiska aktivisten Sombat Bunngam-anong eller "Bo Ko Lai Jut".

Den 19 september var det 15 år av kuppen 2006 som störtade förre premiärministern Thaksin Shinawatra. Protesten, med titeln "Köra in i en tank, 19 september", arrangerades som ett symboliskt uttryck mot kuppen som har drivit Thailand i ett långt politiskt hjulspår i mer än ett decennium, enligt demonstranterna.

En av protestaktiviteterna som hade varit ett centrum för allmänhetens uppmärksamhet var att köra en taxi in i en mock-up militär stridsvagn för att fira minnet av Nuamthong Praiwan, en före detta elverksanställd och en taxichaufför, som körde sin taxi in i en stridsvagn i protest efter att militärkupp 2006. Han hittades senare hängande från en gångbro för att protestera mot juntan. Hans uppoffringar har hyllats av flera demokratiaktivister sedan dess.

Protestledaren Sombat sa att två kupper, den 19 september 2006 och den 22 maj 2014, var våldsamma händelser för det thailändska samhället och har haft en så pessimistisk effekt på unga och nya generationer att de började tänka på att flytta för att bo i ett annat land.

”Vi ser nu oöverträffade krav från unga människor. De två kupperna i det förflutna kan ses som ett stort misstag av de människor som jublade för en statskupp vid den tiden, så vi får inte upprepa det misstaget igen”, tillade Sombat.

Protesten fortsatte att uppmana till premiärminister Prayuts avgång eftersom de trodde att det, trots att de hade 250 Prayut-utnämnda senatorer, om folket ständigt förenas och uttrycker sina avsikter och ilska mot regeringen, skulle det inte finnas någon general Prayut Chan O'Cha i regeringen. nästa val.

Klockan 3.00 tillkännagav Nattawut marschen på väg mot demokratimonumentet när massan av demonstranter och deras fordon fyllde Sukhumvit-vägen.

Protesten var mestadels fredlig, även om kraftigt regn satte stopp för de flesta protestaktiviteter strax före ankomsten till demokratimonumentet. En liten, hårdför grupp demonstranter fortsatte att bilda sig runt monumentet, men skyfall och sporadiska översvämningar tvingade till stor del att avbryta protesten. Arrangörerna sa dock att det var mycket framgångsrikt och levererade det budskap de ville köra.

Pattaya hade också protester i går eftermiddag, du kan läsa mer om dessa genom att klicka här.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook,

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.