När Pattaya öppnar för utländska turister planerar staden att fokusera på indianer och ryska besökare först

FOTO: Sophon Kabel-TV (STV)

Pattaya –

Pattaya Business and Tourism Association (PBTA) planerar att fokusera på indiska och ryska turister först när staden är öppen för vaccinerade utländska turister.

Mr. Boonanan Pattanasin, ordförande för Pattaya Business and Tourism Association, (PBTA) sa till The Pattaya News igår eftermiddag, den 21 september, "Många städer kan ha skjutit upp planen att öppna för utländska turister. Pattaya är dock redo att öppna redan den 1 oktoberst, om tillstånd ges av Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA)."

FOTO: Sophon Kabel-TV (STV)

"Vårt största antal turister brukade vara kineser, men den kinesiska regeringen har fortfarande inte tillåtit sina medborgare att åka ut från landet i gruppresor. Dessutom har Kina en omfattande obligatorisk karantän på tre veckor för majoriteten av alla medborgare som kan åka för att återvända hem vid denna tidpunkt, vilket inte främjar turismen. Eftersom Kina fortsätter att driva en "Zero Covid"-strategi är det osannolikt att detta kommer att förändras någon gång inom en snar framtid, medan Thailand och Pattaya går över till en "leva med Covid-19"-strategin." Boonanon förklarade för TPN media.

”Därför fokuserar vi nu på indiska och ryska turister som får resa från sina länder. De är fortfarande intresserade av Pattaya och våra affärs- och turistindustripartner rapporterar regelbundet, intensivt intresse från medborgare från båda länderna för att besöka Pattaya.” Boonanan lade till.

TPN media noterar att våra egna redaktörer och personal får dussintals meddelanden från indiska medborgare i synnerhet varje vecka via våra olika kontaktkanaler om när Thailand, och Pattaya specifikt, kommer att vara öppna för indiska besökare utan karantän. Även om vi får frågor från medborgare från andra länder är detta den absolut mest dominerande.

"Dessutom har Indien och Ryssland inga till mycket begränsade/lösa regler om karantän när medborgare åker tillbaka till sina länder medan några av våra andra tidigare turistorter som Korea och Taiwan fortfarande har obligatorisk karantän vid återkomst." Boonanon fortsatte.

"Detta är ytterligare en faktor som är en stor vägspärr för turister som vill resa utomlands. Västländer som Storbritannien och Australien har också omfattande karantänåtgärder vid återkomst, vilket kommer att begränsa dessa marknader. USA har dock varit en stor leverantör av turister för Sandboxen och har inga karantänsregler vid återkomst eller förbud mot att lämna och kommer sannolikt också att ge en viss mängd besökare när restriktionerna lättas i Thailand, även om det på grund av avstånd och pris kommer att vara inte i närheten av nivån för ryska och indiska besökare.” sa Boonanon.

"Det största problemet med indiska besökare i synnerhet, förutom karantän förstås, vilket är oacceptabelt för dem eftersom de flesta kommer för korta besök på grund av flygtider på bara några timmar, är att de har varit begränsade från att komma för turism (annat än begränsade) grupper för företag eller med familj) eller sandlådeprogrammet sedan tidigare i år på grund av oro för utbrottet av deltavarianten. Thailands turistmyndighet arbetar nära med relevanta statliga myndigheter för att få ett slut på detta förbud mot indiska turister, särskilt innan Pattaya öppnar igen, eftersom vi tror att de kommer att vara en viktig faktor för turismens framgång lokalt. Detta är inte ett problem för ryssar, som får besöka dem, men de är inte heller intresserade av karantäner. Boonanon lade till.

"Många invånare och företagare är fortfarande rädda för ytterligare en våg av pandemin när Pattaya verkligen öppnar för utländska turister utan karantän men näringslivet vill betona för regeringen att nedstängningsåtgärder, såsom att stänga företag, begränsa populära turistaktiviteter som att dricka alkohol, nattliv, utegångsförbud, etc. inte är en långsiktig lösning. När Pattaya väl är öppet kan vi inte fortsätta att få knä-reaktioner i det ögonblick det finns några få Covid-19-fall, särskilt hos vaccinerade personer och asymtomatiska och stängda affärssektorer. Pattaya är cirka 70 % vaccinerad och kommer att nå de mål som satts upp av CCSA för återöppning denna månad, och är helt redo att välkomna turister.” sa Boonanon.

"Ekonomin måste gå vidare eftersom de ekonomiska problemen har pågått i nästan två år, och har förstört Pattayas turistekonomi och näringsliv. Vaccination är helt klart svaret, liksom att leva med Covid-19, vi måste gå framåt och inte se bakåt till låsningar och restriktioner för att välkomna tillbaka turister.” avslutade Boonanon.

TPN-media noterar att möten kring exakt när Pattaya sannolikt kommer att starta ett program för att släppa in utländska vaccinerade turister, med regler, är planerade att äga rum med CCSA under de närmaste dagarna, som kulminerar i ett stort möte nästa måndag, 27 september.

För det aktuella förslaget och mer information, du kan klicka här.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

 

Sändning
Användarrecension
1.83 (18 röster)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.