Tusentals inhemska turister besöker Koh Larn och Pattaya under en 3-dagars långhelg

FOTO: Inlägg idag

Pattaya –

Tusentals inhemska turister har strömmat till Pattaya och Koh Larn i Chonburi för att tillbringa sin semester under en 3 dagar lång helg, från 24 september till 26 september efter det officiella godkännandet av Mahidol Day.

Igår (24 september) var det Mahidol-dagen som det thailändska kabinettet hade godkänt för en speciell helgdag på fredag.

Alla regeringskontor, särskilt inklusive Immigration, var stängda för dagen. Det var dock INTE en torr dag, så försäljning av alkohol var tillåten. (Även om barer tyvärr fortfarande är lagligt stängda i hela landet i Pattaya och Thailand, så det var endast tillåtet att handla i en butik och ta med hem.) Lite mer information om semestern finns nedan.

Mahidol-dagen är imorgon den 24 september - alla thailändska regeringskontor, inklusive immigration, kommer att vara stängda

Många inhemska utländska och thailändska turister, mestadels från Bangkok, har setts samlas för en färja till destinationsön Koh Larn vid Bali Hai Pier, i Pattaya City hittills i helgen.

Enligt Bali Hai-pirens tjänstemän vid marinavdelningen har det varit omkring 5,000 7,000 till 19 XNUMX turister sedan igår som har besökt Bali Hai-piren och Koh Larn. Detta är den mest trafikerade ön och området har varit sedan lättnaden av Covid-XNUMX-restriktionerna tidigare i september. Lättnaden av restriktionerna omfattade också återöppningen av ön för turister och besökare.

FOTO: Inlägg idag

Bali Hai Pier Authorities ser till att turister har följt Covid -19-mätningar inklusive temperaturkontroll och uppvisande av sina ID-kort eller pass innan de besöker ön. Passagerare på båtarna måste bära flytvästar och masker för deras skydd.

När det gäller resten av staden har Pattaya sett en betydande ökning av antalet besökare totalt sett hittills i helgen baserat på observationer från TPN-mediareportrar. I synnerhet har de stora köpcentra som Terminal 21 och Central Festival sett en betydande ökning av gångtrafiken, och restauranger som är populära bland thailändska turister, som skaldjur, grill i thailändsk stil och sushi har sett långa köer och fulla bord under hela shoppingen. gallerior.

I Pratumnak såg populära "Instagram-vänliga" restauranger som 3 Mermaids och The Chocolate Factory bilar parkerade längs gatan långa sträckor och köer för att komma in i lokalerna när hundratals människor försökte besöka dessa platser som var mycket populära bland besökare för natursköna vyer och mat. Alkohol är dock fortfarande förbjudet på restauranger lagligt och officiellt.

Lokala stränder som Jomtien och Pattaya har också sett ett ökat antal besökare, även om lågt liggande moln vid presstid på lördagseftermiddagen den 25 september har minskat antalet strandbesökare något jämfört med fredagen. Fisk- och skaldjurs- och "Mookata" (Thai BBQ) restauranger i hela staden har också sett stora folkmassor och många besökare utanför staden, särskilt i Na Jomtien längs Jomtien Beach. Lokala turistattraktioner som Nong Nooch Gardens och Khao Kheow Open Zoo rapporterade också om konstanta besöksnivåer denna helg hittills till TPN-reportrar. Nästan alla var inhemska thailändska turister från Bangkok.

Detta är goda nyheter för många företagare i Pattaya som hoppas kunna återställa sin verksamhet under de kommande månaderna baserat på inhemsk thailändsk turism. Den internationella turismen är tyvärr fortfarande begränsad och involverar mestadels karantäner eller begränsade områden i Phuket. Pattaya är planerad att öppna ett liknande program för Phuket i framtiden, men det datumet är ännu inte satt och kommer att diskuteras ytterligare av Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) i Bangkok på måndag.

Dessutom har Pattaya fortfarande utegångsförbud på natten, och nöjes- och nattlivsställen, som barer och klubbar, förblir stängda enligt regeringsmandat. Det verkade dock inte hindra många inhemska thailändska turister från att besöka denna helg.

Pattaya hoppas kunna fortsätta att locka inhemska thailändska turister under de kommande månaderna och, i väntan på godkännande från CCSA, har redan planerat flera evenemang. Du kan läsa mer om dessa evenemang här.

 

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

 

Sändning
Användarrecension
1 (1 röst)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.