Amerikansk misstänkt som påstås ha våldtagit en massör vägrar att återskapa brottsplatsen i Khon Kaen idag, hävdar att han kände sig "otrygg"

FOTO: Manager Online

Khon Khen –

En nyligen gripen amerikansk man som påstås ha våldtagit en kvinnlig massageterapeut i Khon Kaen har vägrat att återskapa brottsplatsen som planerades idag, den 3 oktober, av vad han sa var personliga säkerhetsskäl.

Den 37-årige misstänkte Robert Andrew Gordon, som enligt uppgift ursprungligen kommer från Colorado i USA, greps i går på en bostadsrätt i Soi Na Na på Sukhumvit Road i Bangkok efter dagars flykt från sitt påstådda brott mot en 45-åring massör och försök till sexuella övergrepp mot en ung flicka i en nordöstra provinsen.

Fullständiga artiklar och detaljer finns i vår artikel här:

Amerikansk man, som påstår sig vara hög på droger, greps i Bangkok efter påstådd våldtäkt av massageterapeut och försök till sexuella övergrepp på ung flicka i Khon Kaen

Den misstänkte har nu gripits och hållits frihetsberövad på Mueng Khon Kaens polisstation innan polisen kommer att göra en formell häktningsbegäran till provinsdomstolen i morgon den 4 oktober. Den misstänktes flickvän och advokat ska ha kommit från Amnat Charoen och deltar i processen med den utlandsmisstänkte. Det är i nuläget okänt om han kommer att vara berättigad till borgen.

Den misstänkte har enligt uppgift erkänt brotten, men hävdar att han var påverkad av droger och inte var i rätt sinnestillstånd och enligt vissa analytiker verkar han försöka hävda att hans handlingar inte var hans egna utan på grund av att han var under hastighetens inverkan. Detta har mötts med bred ilska och hån på thailändska och utländska sociala medier.

Polisöverste Preecha Kengsarikit, chef för Muang Khon Kaen-stationen, berättade för reportrar att återskapandet av brottsplatsen var planerad till i dag på eftermiddagen men avbröts eftersom den misstänkte vägrade att göra det med anledning av att han var orolig för sin egen säkerhet. Detta gjorde familjemedlemmar och släktingar upprörda som hade rest en bra bit till Khon Kaen i hopp om att träffa den misstänkte personligen och kräva svar på varför han utförde de handlingar han påstås ha gjort.

Många thailändska "nätanvändare" frågade varför på sociala medier återuppförandet avbröts, eftersom det normalt är thailändsk lag, men hävdade att om den misstänkte var thailändsk skulle det ha gått framåt oavsett eventuella säkerhetsproblem.

Ytterligare förhör kommer därför att äga rum innan alla bevis och erkännanden kommer att samlas in och presenteras för domstolen, enligt Khon Kaen-polisen.

Överste Preecha noterade att den misstänkte hölls i en vanlig cell på Mueang Khon Kaens polisstation och inte hade någon särskild behandling. Han uppgav att den misstänkte var mestadels lugn, även om han hade klagat på att han led av bensmärtor.

Fallet har väckt stor ilska på sociala medier över hela Thailand. Vi kommer att fortsätta bevaka fallet under de kommande dagarna.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook,

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Sändning
Användarrecension
2.4 (5 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.