En titt på den kommande veckan i Thailand och Pattaya nyheter: Mer information om Pattayas återöppningsplan, översvämningar observeras, Covid-19-restriktioner är fortfarande under översyn

FOTO: Suttipong AL Life Support Pattaya

Följande är vår veckovisa funktion där vi tar en titt på de mest utvecklande berättelserna och saker att följa under nästa vecka. Vi fokuserar på vad som händer den första veckan i oktober, som slutar den 9 oktober 2021.

Eftersom vi publicerar dussintals berättelser i veckan, gör detta att våra läsare kan få en snabb glimt av de viktigaste berättelserna som utspelar sig i Thailand och Pattaya och att följa och följa den kommande veckan, som valts av vår redaktion.

Låt oss gå in i det:

1. Översvämningar är fortfarande ett problem i hela Thailand, särskilt i centrala provinser, Bangkok övervakas noga

Thailand har drabbats hårt, som de flesta år under september, av kraftiga regn i översvämningar, särskilt i centrala Thailand, och nyligen drivits av den tropiska stormen Dianmu. Vissa provinser, som Lop Buri, har drabbats särskilt hårt.

Det kommer sannolikt att bli mer regn på vägen och när översvämningsvattnet drar söderut från centrala provinser finns det oro för att Bangkok kommer att kunna hantera det, och många fruktar en upprepning av stora översvämningar och kaotiska situationer för ett decennium sedan 2011.

Thailändska regeringstjänstemän, inklusive Bangkoks guvernör, säger att detta inte kommer att hända och att de är förberedda.

Vi kommer att se och följa detta noga under hela veckan.

National Water Resources Office varnar åtta centrala provinser för fler översvämningar i början av oktober på grund av ökat vattenutsläpp från två dammar

Tusentals hushåll i 17 provinser över hela landet har lidit svårt av stora översvämningar sedan förra veckan

2. Kommer vi att få mer konkreta detaljer om Pattayas "återöppning" i november för utländska vaccinerade turister?

Trots allt surr i många medier, särskilt utländska internationella medier, öppnar Pattaya (och Bangkok, Chiang Mai och andra platser) i november för utländska vaccinerade turister. INTE hugget i sten, INTE officiellt och INTE garanterat.

Det ökar allt mer sannolikt att det händer när Center for Covid-19 Situation Administration, eller CCSA och Tourism Authority of Thailand kommer på samma sida och gör stora tillkännagivanden om "återöppningen". Men dessa är fortfarande förslag och har inte fått slutgiltigt ... eller ens preliminärt ... godkännande av CCSA och thailändska regeringen, som skulle behöva göra det innan någon plan träder i kraft.

Nu är det här inte ovanligt. Phuket Sandbox och den senaste öppningen av Krabi gjorde det bokstavligen till officiella dagar ... i Phukets fall timmar ... före det fastställda öppningsdatumet. Det är viktigt att notera att det är "från" 1 november och inte "den" 1 november med myndigheter som använder detta som en riktlinje men inte ett fast datum. Vi skulle råda potentiella besökare att inte boka dessa flygbiljetter, så billiga och lockande som de kan vara, ännu.

Kom ihåg att även om Pattaya öppnar utan en strikt karantän för utländska vaccinerade turister i november, finns det ingen garanti för att städernas största dragplåster dess nattliv och underhållningsindustri skulle tillåtas öppna av regeringen, som nu har stängts i sex månader i princip utan någon fastställd plan eller färdplan att öppna.

Pattayas borgmästare bekräftar att staden "återöppnar" för vaccinerade utländska turister försenad till november, kan inte garantera öppnandet av nöjesställen snart

3. Covid-19-restriktioner ska ses över den andra veckan i oktober eftersom nuvarande lättnader noggrant övervakas

För bara några dagar sedan fick biografer och gym öppna igen i "mörkröda" provinser, som inkluderar Chonburi. Biografer har varit stängda i ungefär ett halvår och gym har öppnats och stängts flera gånger under det senaste halvåret. Några andra saker fick också öppnas igen och CCSA övervakar saker noga för att se hur allt fungerar.

Som diskuterats ovan, för Pattaya, är den ekonomiskt viktiga och kontroversiella nattlivsindustrin fortfarande tvångsstängd. Det är okänt när CCSA kommer att tillåta den att öppna eller ens hur en öppning kommer att se ut, men trycket ökar från företagsägare och de uppskattade tiotusentals arbetslösa bararbetare. I själva verket, förutom Phuket och vissa platser på Koh Samui, är alkohol fortfarande officiellt förbjudet även på restauranger i hela landet eftersom CCSA fortsätter att konstatera att alkoholrelaterade sammankomster är en stor spridning av Covid-19.

CCSA, medveten om detta och också medveten om att branschen är en av de sista sakerna som fortfarande är ordentligt stängda vid denna tidpunkt (tillsammans med biljardhallar, snookerhallar och platser där barn och tonåringar samlas och går som skolor och lekplatser) säger att de kommer att utvärdera restriktioner vid nästa stora möte den 11 oktober. Mindre CCSA-underpanelmöten kommer sannolikt att äga rum nästa helg före detta möte och bör ge några ledtrådar till vad om eventuella restriktioner kommer att lättas.

Åh, och naturligtvis är det nuvarande obligatoriska utegångsförbudet mellan 10:00 och 4:00 fortfarande en källa till avsmak för många som också hoppas att det kommer att hävas någon gång denna månad.

 

Analys: Thai Covid Center säger att kommer att utvärdera fler Covid-restriktioner runt den 11 oktober när trycket från underhållningsindustrin att öppna ramper upp

 

Det var allt för den här veckan, tack för din läsekrets och uppmärksamhet!

 

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/