Pattayas borgmästare bekräftar att staden "återöppnar" för vaccinerade utländska turister försenad till november, kan inte garantera öppnandet av nöjesställen snart

Pattaya –

Pattayas borgmästare har officiellt bekräftat att staden "återöppnar" för vaccinerade utländska turister försening till november 2021, vilket motsvarar ett tillkännagivande från Center for Covid-19 Situation Administration, eller CCSA, tidigare idag, den 27 september 2021.

Först, fångas upp av CCSA-meddelandet som du hittar genom att klicka här. Vi kommer inte att beskriva öppningsförslaget i den här artikeln, se den här artikeln för mer information.

Pattayas borgmästare Sontaya Khunplome sa till The Pattaya News under den gångna helgen, "Flera provinser har försenats från oktober till november när det gäller återöppning för utländsk turism, inklusive Chonburi."

"Folkhälsoavdelningen uppmärksammar antalet vaccinationer totalt sett när den fattar beslut om att lätta på restriktioner och öppna upp saker. På grund av att de föreslagna platserna att öppna som helhet inte når målet för Folkhälsoministeriet (MOPH) om 70 % helt vaccinerade mot Covid-19, har de begärt med CCSA att skjuta upp eventuell återöppning för utländska turister vid detta tid." Det bekräftade borgmästaren.

"I Pattaya (inklusive Jomtien), Banglamung och Sattahip har mer än 70 procent av människorna här redan vaccinerats men bara för sina första doser. Pattaya City har nått omkring 70 %, men större Banglamung har inte gjort det och det är ett problem för MOPH. Detta är baserat på husregistrering och bofasta boende i området.” Borgmästaren noterade.

"Folkhälsoavdelningen vill se till att fler människor har fått Covid-19-vaccin så att de får mer Covid-19-skydd. Huvudfokus för MOPH är att säkerställa att sjukhusen inte blir överväldigade när turister återvänder med Covid-19-patienter. Därför är MOPH inte redo att tillåta Pattaya och andra områden att öppna igen för utländska vaccinerade turister förrän i november, vilket CCSA bekräftade i eftermiddags den 27 september.” Borgmästaren förklarade.

"Nittio procent av personalen som arbetar i turistföretag har redan vaccinerats. Vi har cirka 20,000 19 personer som vi fortfarande arbetar med att vaccinera med deras andra dos av ett Covid-XNUMX-vaccin, övervinna deras bekymmer och komma till dem. Detta bör vara klart inom nästa vecka eller så." Borgmästaren tillade.

"Omkring fyra tusen människor i Pattaya vaccineras varje dag, inklusive utländska ex-pats. Detta äger rum på ett antal platser, inklusive Pattaya City Hospital och Central Festival. sa borgmästaren.

"Många företagare är nu oroliga om förseningen kommer att förvirra utländska turister. Jag förstår deras oro och ville ta itu med dem. För det första kommer de nya zonerna inte att vara "Sandbox"-zoner utan kommer att kallas BLÅ zoner...Business, Lesuire, Ultimate Experience är vad det står för. En covid-fri miljö och en säker upplevelse är en högsta prioritet för de blå zonerna som är öppna för vaccinerade utländska turister. CCSA och MOPH arbetar med provinsiella och lokala ledare för att säkert återöppna affärssektorer och attraktioner för både inhemska och utländska turister. Underhållningssektorn (barer, pubar, nattliv, nattklubbar, gogos, etc.) anses dock vara den mest riskfyllda platsen av CCSA och vi kan inte garantera dessa ägare att de kommer att tillåtas öppna när staden gör det vid denna tidpunkt eller tillhandahålla en tidtabell för deras öppning. Vi vet att de har varit stängda i nästan sex månader och hur svårt det här är. Vi förstår deras frustration och sympatiserar men CCSA och MOPH måste tillåta dessa platser att öppna lagligt innan de kan göra det och fortsätter att betona att det handlar om säkerhet och hälsa när det gäller dessa platser. Därför, vi kommer att fokusera på de många andra fantastiska attraktionerna som Pattaya har att erbjuda, som stränder, gallerior, öar, sport, restauranger, tempel, natur, golf, turistattraktioner och mer.” Borgmästaren förklarade

"För mig tror jag att Thailands turistmyndighet upprepade gånger har publicerat om turismsituationen i Thailand. De gör sitt bästa för att arbeta med CCSA om återöppning och båda sidor förstår varandras betydelse.” Det uppgav borgmästaren.

"Utländska turister kommer inte att bli förvirrade eller ha mindre förtroende för öppningsförseningen. De kommer att förstå varför vi måste skjuta upp öppningen, många kommer från länder som är mycket mer vaccinerade än Thailand och förstår vikten av att vara ordentligt täckt innan vi öppnar bredare.” Borgmästaren tillade.

Borgmästaren avslutade med att säga att stadens huvudfokus låg på inhemska turister för kvartal 4 och planerade flera evenemang, fortfarande i väntan på CCSA-godkännande, för att hjälpa till att locka dem till området och hjälpa företagare att gå vidare. Borgmästaren tillade att han förstod att vissa av restriktionerna, som att bara bo på SHA+ hotell eller att behöva stanna i samma område i 7 dagar, fortfarande skulle vara restriktiva för vissa turister. Han tillade att han trodde att mer omfattande turism med avslappnade restriktioner skulle äga rum från januari 2022.

Referensartiklar:

Ordföranden för Eastern Thai Hotels Association sa i en diskussion med thailändska medier att föreningen är beredd på det troliga tillkännagivandet att öppningen för vaccinerade utländska turister i Pattaya kommer att skjutas upp till den 1 novemberst.

Eastern Thai Hotels Association diskuterar att öppna för utländska vaccinerade turister utan karantän i Pattaya troligen kommer att skjutas upp till 1 november

Pattaya Business and Tourism Association (PBTA) planerar att fokusera på indiska och ryska turister först när staden är öppen för vaccinerade utländska turister.

När Pattaya öppnar för utländska turister planerar staden att fokusera på indianer och ryska besökare först

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

 

Sändning
Användarrecension
3.17 (6 röster)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.