Läsare Talkback-resultat: Vad tycker DU om den nuvarande planen att återöppna Pattaya för utländska vaccinerade turister i november?

Följande är vår exklusiva veckofunktion där vi ställer en aktuell nyhetsfråga till våra läsare och sedan ger dig en vecka på dig att svara på den på våra olika kanaler, och sammanställer en mängd olika svar och åsikter att presentera för dig, våra uppskattade läsare. Här är resultaten från vår senaste fråga...

Förra veckan frågade vi dig följande:

Vad tycker DU om den nuvarande planen att återöppna Pattaya för utländska vaccinerade turister i november?

Kontexten kring förslaget var följande:

Det här är en ganska öppen fråga med flit och vi vill att det ska vara så för att låta människor uttrycka sina tankar och åsikter om förslaget. Om du inte är bekant med förslaget kan du läsa mer om det genom att klicka här: Tänk på att det kan förändras och är inte "hugget i sten", som många saker i Thailand.

Här är vad ni, våra läsare, hade att säga när våra redaktörer valde ut några av de mest skilda svaren för att lyfta fram olika synpunkter. Vi hade hundratals kommentarer om detta ämne, en av våra mest populära nyligen. Uppenbarligen, wJag kan inte publicera allas åsikter här så välj en mängd olika åsikter. Som alltid är åsikterna och uttalandena nedan läsarens egna och kanske inte återspeglar TPN-medias. Det har gjorts mindre ändringar endast för stavning och grammatik:

-=–=-=-=-=-=-

Ian BI tycker att skolor är mer prioriterade... ta hand om din egen först (Vi hade flera kommentarer som säger att skolor bör prioriteras före turism-redaktör)

-=-===-=-=-=

Martin P-Vad är syftet? Pattaya är känt över hela världen för sitt nattliv. Om de håller sig så nära ser jag inte att många kommer. Titta på antalet turister som åkte till Phuket eller Koh Samui.

=-=-=-=-=-=-=-

James B-Det skulle vara trevligt om det (barer och nattliv) bara öppnades för människorna som bor här. Om det krävs turister för att öppna upp vår egen stad som vi ännu inte kan njuta av, så ta med alla medel

-=-=-=-===-=-

John B-Lyckligt för de stackars människor som behöver affärer även om jag inte kommer att vara en testperson i ett experiment och jag har noll förtroende för den thailändska regeringen. Jag ska bara sitta och titta med ett skarpt öga och hoppas att min rädsla inte är sann, Släpp CoE fåniga försäkring och återställ turistvisum och 30-dagars visum. Undantag alla men behåll det vid 45 och i december eller januari kommer Pattaya att blomstra om de inte följer den brittiska berättelsen om att diktera policy om ärendenummer

-=-=-=-==-=-

George S-För lite, för sent. Nedgången i fall av Covid var och är fortfarande helt förutsägbar. Varför vänta på mer. Tillkännage full öppning nu den 1 november och låt företag, flygbolag, hotell etc förbereda sig. Och få saker öppna lokalt direkt.

-=-=-=-=-=-=-
Georgia L-öppna allt (med masker och allt såklart). Varje regering som gjorde/inte hjälpte folket, kan inte förbjuda folket att arbeta. Människor kommer att dö av hunger innan de gör av covid. Folk har familjer att föda.
-=-=-=-=-=–=
Dr. N-Det är fantastiskt. De borde lämna allt som involverar barernas, nattlivets och underhållningens demon stängt för alltid. Det är syndigt och drar till sig turism och turister av dålig kvalitet. Lämna det stängt, utbilda allmänheten för andra yrken och roller, och stäng ner sex- och alkoholindustrin för alltid, med fokus på positiva, bra, hälsosamma människor som kommer för stränder, tempel och familjevänliga attraktioner.
-=-=-==-=-=-=
Andrew W-Det är ett litet steg i rätt riktning. Inte många kommer att använda det medan Thailand fortfarande har så många restriktioner. Obligatoriska masker överallt utanför, ingen chans till en törstsläckande öl i en strandbar eller till maten, dyra extraförsäkringar, dyra PCR-tester, (troligen) dyra registrerade hotell. Inte riktigt en semesterort ännu, men bra för dem som behöver komma tillbaka till sina thailändska partners/familjer.
-=-=-=-=-=-=-=-
Matt M-Det är en förolämpning mot dem som har investerat i fastigheter där.
-=-=-=-=-=-==-=
Kille H-Dålig idé! Alldeles för tidigt! Behöver minst 70% vaccinationsgrad.
-=-=-=-=-=-=-=-=
Mike S-
Det bästa du kan säga är att begränsningar och krav ändras nästan varannan vecka. Det är en spökstad nu utan någon detaljerad information om när alkohol, barer och nattliv kommer tillbaka.
Om du testar positivt för Covid krävs 14 dagars karantän. Bara detta kan ha en enorm inverkan på din hemresa.
Tills alla restriktioner har hävts, inklusive utegångsförbud och öppna gränser, skulle jag föreslå att du gör resplaner närmare ditt hemland i minst 1 år.
-=-=-=-=—=-=-=-
Fraser H-Och de kommer för vad inga barer eller nattliv utegångsförbud 10:XNUMX ingen alkohol thailändska regeringen och CCSA, inte en aning!!! (Vi hade dussintals kommentarer och brev som klagade specifikt på att nattlivet, barerna och underhållningen skulle kunna hållas stängda, vilket verkar vara en viktig faktor för många läsare – Redaktör)
–=-=-=-=-=-=-=-
John H-
Jag tycker att det är ett bra steg framåt.
Men jag tror att det kommer att ha begränsad framgång.
1: Om du testas positivt 14 dagar på sjukhuset
2: Barer och alkoholförsäljning är förbjuden
3: Utegångsförbud från 22 till 4
Jag tror att många människor skulle komma om du tog bort dessa tre saker.
Jag tror att många människor kan leva med COE, 2 tester och 7 dagar på ett SHA+ hotell.
Nästa sak de bör titta på att ta bort är COE och sänka testet till 1.
Men barer och alkohol kommer att vara en stor sak om dessa är tillbaka, jag tror att 3 till 4 gånger fler människor kommer att flyga in.
Själv kommer jag att flyga in om barer öppnar då jag vägrar komma och sitta på mitt hotell och inte kunna gå ut eftersom allt är stängt.
-==-=-=-=-=—=-=-=-
Richard J-Det är bara mer nonsens ingen betalar bra pengar för att åka på semester för att bli begränsad och få näshålen stickade ... Försök igen
-=-=-=-=-=-=—=-=–=-
Steve S-Pointless utan barer öppna och inget nattliv (vilket är vad Pattaya är känt för) som kommer bara få det hela sorterat och redo att öppna helt. Kontakta oss då om det... slöseri med tid just nu...
-=-=-==-=-=-=-=
Stephen S-Så, jag kan åka var som helst inom Pattaya och Jomtien men måste boka ett SHA+ hotell i 7 nätter och få två tester. Skulle vara mer vettigt för de som har hem i Pattaya, att bara behöva checka in för testerna. Behöver jag faktiskt sova på SHA+-hotellet eller kan jag bara betala för det och sova i min egen lägenhet?
=-=-=-=-=-=-=-=–
Mike B-
Jag tror att eventuella restriktioner eller krav för testning eller specifika hotellvistelser kommer att begränsa framgången med återöppning avsevärt. Lägg till policyn för att "fängsla" de som testar positivt eller anses vara kontakter med dem som gör det, och det kommer att döda programmet. Ett annat hinder är att inte öppna fullt ut utan att fortsätta tro att turister inte vill ha barer och nattliv när de är på semester!
Tills regeringen accepterar att vaccinerade utländska besökare inte är en risk och släpper in dem fritt, bör de överge alla halvfångade försök att öppna. De lär sig inte av Phuket-experimentet där det är tydligt att utländska turister inte är en risk, det är lokalbefolkningen som är det.
-=-=-=-=-=-=-=-=-=
Jamie-Hej Adam/TPN-teamet,

Jag skulle normalt resa till Thailand två gånger om året i 2 till 3 veckor. Jag har nu inte varit det på ett par år.

Jag skulle vanligtvis stanna några dagar i Bangkok och då främst Pattaya. Jag gillar att göra lite sightseeing men om jag ska vara ärlig gillar jag främst ölbarerna, spela biljard och äta/dricka.

Jag var bokad att flyga i oktober i 3 veckor, men eftersom jag är från Storbritannien och Thailand fortfarande är på rödlistan tänkte jag flytta bokningen till november men jag har motvilligt flyttat den till januari istället. Den främsta anledningen är att det är svårt att veta exakt vad som kommer att ha öppet när det gäller barer eller restauranger som serverar alkohol etc. Jag förstår att Thailand inte har så många vaccinerade som Storbritannien ännu, men det finns något annat, det är nästan en känsla av att Thailand inte är redo att öppna upp ännu. Det känns som att det ännu inte har nått den inställning som Storbritannien gjorde att covid kommer att finnas i åratal/decennier och man får bara leva med det. Ta till exempel Tyskland, från och med den 11 oktober kommer de inte längre att göra gratis covid-tester.

Just nu känns Thailand fortfarande för reaktivt, eftersom jag kunde se barerna öppna den 1:a november, det finns en mini-topp i infektioner och de stängde igen 1 vecka senare. Jag kan ha fel men det är så det känns just nu, det kan ändras.

CoE, att behöva bo på en viss typ av hotell, testerna, etc är alla inte idealiska men det var inte det som avskräckte mig, det var helt enkelt osäkerheten om vad som faktiskt kommer att vara öppet och vad restriktionerna kan ändra eller inte till.

-=-=-=-=-=-===-=-=-
Det var allt för den här veckan, som vanligt kommer vi att ha en annan Reader Talkback-fråga i början av veckan. Tack som alltid för din insikt, den hjälper oss att kommunicera med lokala myndigheter och skapa redaktioner och åsikter.
Sändning
Användarrecension
5 (2 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/