"Pattaya Dolphins United" fotbollslag undertecknar samförståndsavtal med Pattaya fotbollsfans - de stannar kvar

Pattaya –

Fotbollslaget 'Pattaya Dolphins United' undertecknade ett MOU (memorandum of understanding) i går med lokala fotbollsfans, vilket garanterar inga förändringar i laget när det gäller vare sig plats eller varumärke.

Presskonferensen hölls i Nongprues kommun i går (9 oktober).

Presidenten för fotbollsklubben Pattaya Dolphins United Mr. Chockchai Thetpan, eller "Sia Chok" sa till The Pattaya News reportrar, "Våra fotbollsfans vill att vi ska behålla lagnamnet 'Pattaya United' och inte ändra logotypen. Det viktigaste för våra lokala fans är dock att inte flytta laget från Pattaya. Vi har gått med på detta MOU och att bygga fotboll här i Pattaya och för Pattaya.

Chokchai köpte klubben tidigare i år och planerade ursprungligen att ändra namnet på laget till Pattaya City Super Dragons, vilket inte gick bra för fansen. När han väl fick feedback från lagets fans gick han med på att inte göra ändringarna. Du kan klicka här för den historien.

"Jag gör mitt bästa för att förbättra laget med en budget på tio miljoner baht för kommande fotbollstävlingar. Vi börjar tillåta ett begränsat antal fans att återvända till matcher och hoppas att när Covid-19 avtar kan vi välkomna många nya och tidigare fans att njuta av fotboll i Pattaya.” Chokchai tillade och pratade med våra reportrar.

En representant för fotbollsfanklubbarna i Pattaya, Arnon Sangsang, sa till The Pattaya News, "Vi har skrivit på ett juridiskt samförståndsavtal med fotbollslaget som vi älskar. Vi vill försäkra oss om att de inte kommer att flytta teamet från Pattaya eller ändra logotypen och namnet som vi har vuxit upp med att känna till och stödja. Vi är glada över att de gick med på detta samförståndsavtal och ännu mer spända för fotbollens framtid i Pattaya.”

Nongprues borgmästare Mr. Winai Inpitak sa till The Pattaya News, "Vi stödjer fortfarande laget för närvarande genom att låta dem använda den här fotbollsplanen i kommunen för fotbollsmatcher."

"Vi planerar också att utveckla en andra fotbollsplan för att stödja fotbollstävlingar. Budgeten är beräknad till cirka 100 miljoner baht. Mr. Chokchai har stora planer för fotboll i Pattaya och vi stödjer det när vi går ut ur Covid-19-krisen och in i framtiden.” Winai lade till.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.