Utegångsförbud slutar i Pattaya en lugn Halloween-dag, polisen lovar att slå ner på offentligt drickande, särskilt över natten

Pattaya –

Utegångsförbudet i provinserna Pattaya och Chonburi upphörde officiellt i natt den 31 oktober 2021 på en lugn halloweendag efter ett tre och en halv månads utegångsförbud över natten på olika timmar.

Utgångsförbudet hade ursprungligen trädde i kraft den 20 juli i år och även om det hade minskat i timmar med tiden var det fortfarande väldigt impopulärt. Enligt ministeriet för folkhälsotjänstemän var utegångsförbudet utformat för att motverka fester och sammankomster över en natt medan landet (och provinsen) rullade ut ett brett vaccinationsprogram mot Covid-19.

Några referensartiklar angående utegångsförbudet, artikeln fortsätter nedan:

Utegångsförbud upphör äntligen i Pattaya efter 3 och en halv månad, Happy Halloween

Tyvärr, trots upphävandet av utegångsförbudet, stannar ett mycket kritiserat alkoholförbud på restauranger och barer, nattliv och nöjesställen stängda i Chonburi och Pattaya. Pattaya är specifikt känt för sin normalt livliga nattekonomi och är den tredje mest vaccinerade platsen i Thailand för närvarande. Chonburi-tjänstemän uppger dock att Covid-19-reglerna för denna sektor är "under utveckling" och de hoppas kunna återlansera denna sektor i framtiden, utan ett specifikt datum.

Chonburi-guvernören släpper nya Covid-19-beställningar: Alkoholförbud på restauranger/nattlivsvistelser

På den ljusa sidan kan närbutiker, marknader, stormarknader och andra typer av livsmedelsbutiker öppna 24 timmar om dygnet igen. Restauranger och de flesta ställen måste dock fortfarande stänga senast 11:00 och 24-timmarsrestauranger är fortfarande inte tillåtna vid denna tidpunkt eftersom Chonburi fortfarande anses vara en "röd" zon för Covid-19-fall av Center for Covid-19 Situation Administration, eller CCSA. Detta är dock en förbättring från att tidigare betraktas som "djupt rött", vilket var den strängaste klassificeringen för provinser som fanns och är baserad på en mängd olika faktorer, inte bara fall.

Tillförordnad polischef överste Maykawit Praditphon har beordrat polisen i Pattaya att fortsätta patrullera runt i staden över natten, specifikt för att stoppa människor från att dricka alkohol i grupper i allmänna utrymmen, vilket också är en del av de senaste Chonburi-beställningarna. Han varnade för att trots att utegångsförbudet löper ut var samling kring alkohol i grupper fortfarande emot Covid-19-reglerna, särskilt i allmänna utrymmen, liksom fester eller liknande sociala evenemang. Med stängda barer, nattliv och klubbar fokuserade polisen insatserna på lokala marknader, stränder och liknande områden för att stoppa potentiella brott mot lagen, enligt överste Maykawit.

Staden och Pattaya-stranden är fortfarande tysta trots att det inte finns något utegångsförbud, drivet av bristen på en nattlig ekonomi som lagligen kan öppna och skarpögda brottsbekämpande myndigheter som ser efter eventuella fester på stränder eller i parker.

Videonyheter: En kuslig Halloween markerar slutet på utegångsförbudet i Pattaya och återöppningen av staden för turister

Samtidigt höll Ripley's Believe It or Not Pattaya ett litet Halloween-evenemang på Royal Garden Plaza. Det fanns många spel för barn, Halloween-smink från makeupartister och speciella shower.

En videokitt på Halloween i Pattaya på Ripley's Backyard Halloween i Royal Garden Mall

Både vuxna och barn njöt av händelsen i går kväll. Ripley's gav också speciella biljetter som skulle användas vid framtida datum för att välkomna turister och besökare tillbaka till sina nöjen. Tyvärr var det populära spökhuset och andra attraktioner fortfarande stängda på grund av Covid-19-restriktioner, men personalen lyckades med framgång föra spökhusets atmosfär till bottenvåningen i Royal Garden.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

 

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.