UPPDATERING: En ung kvinnas familj hittades död på Koh Larn resort tror att gasläcka eller rök i resorten leder till döden

Koh Larn –

Familjen till en ung kvinna, känd som "Nong Film", som hittades död på en resort på Koh Larn förra veckan tror att en möjlig gasläcka eller rök orsakade hennes död. Familjen förnekar uttalanden från olika berörda tjänstemän om att kvinnan drack alkohol eller använde illegala droger som ledde till hennes död.

Först, som en referens till vår tidigare täckning av den här historien:

Pattayas polis underrättades om den ursprungliga incidenten på en resort nära Sangwan Beach på Koh Larn förra veckan. Namnet på orten har dock undanhållits i väntan på ytterligare utredning av Pattaya City Police.

26-årig kvinna hittades död på resorten på Koh Larn, döden undersöks

Mr. Nattawut, 34, en släkting till Nong Film, sa till thailändsk press under den gångna helgen: "Alla tre gillar inte att dricka alkohol. De använder inte heller några illegala droger (inklusive hennes pojkvän och hennes kvinnliga vän). Speciellt Nong Film, hon var en hårt arbetande kvinna. Jag tror inte på rapporterna från polisen om att de drack kraftigt före händelsen.”

"I det här skedet angavs hennes dödsorsak initialt av läkare som cirkulations- och andningsfel. Men ett fullständigt obduktionsresultat kommer att släppas senare om ungefär en månad.” fortsatte Nattawut.

”Vi (den avlidnes familj) är nyfikna på resorten eftersom det är en stängd plats utan till synes inget luftflöde. Varmvattenberedaren i badrummet verkade vara ansluten till gasventiler som kunde ha haft problem.”

"Om det fanns en gasläcka eller något brändes i närheten, är det inte annorlunda än en eldfat inne i en bil eller ett rum. Vi samarbetar med juridisk hjälp och brottsbekämpning för en fullständig utredning för att komma till botten med detta." avslutade Nattawut.

Anläggningen, vars namn förblir undanhållet på grund av thailändsk lag och på grund av den pågående utredningen, har inte utfärdat något officiellt uttalande om dödsfallet vid presstid.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

 

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.