Chiang Mais restaurangentreprenörer uppmanar den thailändska regeringen att tillåta försäljning och drickande av alkohol

Chiang Mai -

Affärssektorer i Chiang Mai uppmanar regeringen att tillåta alkoholförsäljning när landet öppnar igen för utländska turister, och säger att det inte är lönsamt för lokala entreprenörer att förbjuda drickande i provinsen.

Thanit Chumsaeng, ordförande för Chiang Mai Restaurant and Entertainment Association, avslöjade för lokala medier idag, den 18 november, att restaurangoperatörer i Chiang Mai ville driva sina företag samtidigt som de kunde sälja alkoholhaltiga drycker till kunder för att äta middag. Vissa villkor kan tillämpas för säkerheten, som att införa försäljningstider mellan 5:00. och 9:00. ökat avstånd mellan gäster, bättre belysning m.m.

"Om tillstånd ges skulle det vara bra. Vi måste nu erkänna att att dricka alkohol har blivit en del av thailändsk mat. Tillståndet kan preliminärt utesluta nöjesställena i det inledande steget, eftersom vi förstår att det är där mycket av Center for Covid-19 Situation Administrations (CCSA) oro är baserad." han sa.

Thanit uppgav vidare att lokala restauranger nu anpassar, förbättrar och följer regeringens Covid Free Setting-standarder för att skapa högsta nivå av säkerhet och kundernas förtroende när de använder sina anläggningar. Dessutom har Chiang Mai nu tillhandahållit vaccination för entreprenörer, anställda och arbetare inom turistbranschen. 80 procent av arbetarna i restaurangbranschen som för närvarande är verksamma har redan vaccinerats, enligt Thanit.

Tidigare fanns det cirka 14,800 19 restauranger i Chiang Mai. Men efter flera utbrott av Covid-50 Coronavirus är endast 60-6,000 procent av dem, eller cirka 7,000 XNUMX-XNUMX XNUMX anläggningar, fortfarande i verksamhet, enligt Thanit.

"Om regeringen sa att staden nu välkomnar turister, både thailändare och utlänningar, men restauranger får inte sälja alkohol och det finns inget nöje eller nattliv, då kanske alla restauranger här inte får några inkomster från öppningen alls. Många utlänningar hoppar över Chiang Mai, Pattaya, Hua Hin, etc för de få områden där alkohol för närvarande är tillåtet som Phuket och Bangkok. Detta är inte rättvist mot företagare i andra områden som också har höga vaccinationsfrekvenser." avslutade presidenten.

Pattayas företagare och operatörer och olika turistföreningsgrupper har också drivit på för att häva alkoholförbudet i sina egna turistberoende områden. Vi täckte nyligen en grupp, ledd av Punnipa Flowers och Lisa Hamilton, som representerar hundratals företagare i Pattaya som försöker få förbudet upphävt här.

TPN-media noterar att Chiang Mai har haft ett antal Covid-19-utbrott och fall nyligen även om majoriteten av dem har kommit från marknader och plantskolor, enligt Chiang Mais guvernör Prachon Pratsakul. Thung Siew-marknaden i byn Moo 3 i tambon Ban Klang i San Patong-distriktet var stängd 15-28 november och Ko Mui-marknaden i byn Moo 3 i tambon Yang Noeng, Saraphi-distriktet, var stängd från 14-16 november.

Samtidigt beordrades en plantskola i byn Moo 9 i tambon San Mahapon i Mae Taeng-distriktet stängd från 14-27 november.

Foto med tillstånd: Manager Online

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.