Offentliga skolor i Pattaya har gått smidigt så här långt, säger tjänstemän i Pattaya

FOTO: Sophon Kabel-TV (STV)

Pattaya –

Offentliga skolor i Pattaya öppnade igen för lärande på plats den här veckan med den första hela dagen med klasser för de flesta skolor på tisdag (16 novemberth).

Pattaya City 5 School och Pattaya City 11 School är två av de skolor som tillåts öppna lärande på plats efter nära åtta månaders stängningar på grund av Covid-19-problem och skolgång endast online. Studenter i hela Pattaya tog Covid-19 ATK-test måndagen den här veckan, den 15 november, utan rapporter om positiva fall.

Som en referens innan vi fortsätter, våra tidigare artiklar om skoltest:

Hundratals elever, lärare och skolpersonal vid offentliga skolor i Pattaya tog ett ATK-test måndag (15 november)th) innan skolor öppnade igen för lärande på plats tisdag (16 novemberth).

Elever, lärare och anställda vid Pattaya-skolor tar Covid-19 ATK-test, offentliga skolor öppnar igen efter nästan åtta månader

En stor vaccinationsdag för behöriga studenter i Pattaya startade den 18 oktoberth med 2,402 19 studenter vaccinerade mot Covid-XNUMX med Pfizer-vaccinet, enligt Pattayas borgmästare.

Stor student vaccinationskampanj mot Covid-19 med Pfizer-vaccin fortsätter i Pattaya, skolor kommer troligen att börja öppna i november i Pattaya

Lärare väntade på att välkomna elever vid skolporten på tisdagen på den första skoldagen som officiellt börjar igen. Varje elevs kroppstemperatur kontrollerades innan de fick komma in i skolor. Det fanns inga rapporter om några elever med feber.

FOTO: Sophon Kabel-TV (STV)

Naruemon Intaphong, chefen för Pattaya City 5 School sa: "Alla elever från vår skolas Covid -19-testresultat är alla negativa."

"Varje elev bär alltid en ansiktsmask. Våra lektioner på plats är i små grupper. Vi säger åt eleverna att undvika att leka med vänner på fritiden i skolor och begränsa elevernas exponering för andra vid måltiderna. Vi förstår att inte alla är nöjda med dessa regler men vi förväntar oss att de kommer att justeras allt eftersom tiden går och situationen förbättras.” avslutade Naruemon.

TPN-media noterar att de flesta (men inte alla) privata och internationella skolor också har återvänt till skolan den här månaden och enligt Pattayas borgmästare Sonthaya Khunplume är 95 % av eleverna i offentliga skolor i åldern 12-18 helt vaccinerade mot Covid-19 med Pfizer. Ett vaccin är dock INTE obligatoriskt för elever att återvända till skolan och varje elev hade föräldrarnas samtycke, enligt borgmästaren.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

 

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.