Chonburi turistråds ordförande säger att Pattaya är "mycket tyst" för utländsk turism sedan Thailand "öppnade igen", skyller på stängningar av barer och nattliv och komplexa inträdesregler

Chonburi –

Precis som de flesta andra turistattraktioner i Thailand är staden Pattaya fortfarande inte myllrande av turister som den brukade även om det har gått 17 dagar sedan landet öppnade igen, åtminstone enligt den tillförordnade presidenten för Chonburis turistråd.

Thanet Suparashasrangsi, tillförordnad ordförande för Chonburis turistråd, sa till lokala medier under en intervju igår, den 17 november, att majoriteten av turisterna som besöker Pattaya stad nyligen är mestadels thailändare, svarar för 95 procent, medan endast 5 procent är utlänningar.

För närvarande är antalet utländska turister som reser till Thailand cirka 1,000 2,000-200 300 personer per dag, uppgav Thanet, med hjälp av uppgifter från Thailand Tourism Authority. Av det uppgår turister som reser till Pattaya till cirka 10–6,000 personer per dag, i genomsnitt endast 7,000 procent av de totala besökarna i Thailand eller cirka 1 200–300 XNUMX personer per månad, till skillnad från perioden före covid där utländska resenärer registrerades i november–mars med i genomsnitt XNUMX miljon människor per månad. Enligt Thanet, som utvidgas nedan, är många av de XNUMX-XNUMX som kommer till Pattaya inte turister utan ex-klappar, affärsmän, eller lämna omedelbart på grund av brist på underhållning och nattliv.

Den tillförordnade presidenten sa: "Även om antalet bokningar nu är högre än under det tidigare utbrottet av Covid-19, är antalet nätter mycket litet. Normalt sett, för Pattaya, före Covid-19, innebar en bokning en övernattning i cirka 10-14 dagar, men nu är det bara 1 bokning för 1 natt.”

"Hotell arbetar nu 10 procent hårdare än tidigare men tjänar mindre, enligt en undersökning av bokningsstatistiken för turister från lågriskländer," tillade Thanet.

"90 procent av utlänningar som kommer till Pattaya med fullständig vaccination och ett negativt RT-PCR-test stannar bara på ett hotell tillräckligt länge för att få sina första Covid-19-testresultat som krävs av nuvarande thailändska policy. Efter att de testats negativt checkar de ut omedelbart, med nästan alla som säger att de ska till sina egna hem, lägenheter eller rum. Detta visar att de flesta av de utlänningar som kommer in just nu inte är turister, utan ex-pats eller affärsmän som bor och arbetar här.” Thanet uppgav.

Thanet uppgav vidare att även om Thailand är ett av de första länderna i Sydostasien som lanserade en återöppning, har regeringen implementerat regler och begränsningar som får turister att tro att det fortfarande är komplicerat och svårt att resa hit.

”Jämfört med andra turistkonkurrensutsatta länder, som Turkiet, Maldiverna, Sri Lanka, etc., har de inte sådana krav som Thailand har. Om turister är helt vaccinerade och genomför RT-PCR-testet 72 timmar före flygningen, kan de resa direkt när de anländer, tillade han.

Thanet föreslog också att den thailändska regeringen till en början skulle börja med att byta från RT-PCR-tester till ATK-tester för att locka fler turister i landet samt minska reglerna, som godkännandet för försäljning av alkoholhaltiga drycker på restauranger i Pattaya och återöppning av nattlivs- och underhållningssektorerna, vilket han säger är en enorm avstängning för turister som stängs.

Han fortsatte: "Laglig alkoholförsäljning bör implementeras i alla pilotområden i 17 provinser. Många utlänningar dricker mest alkohol som en del av sina måltider. Att hålla alkohol helt förbjudet, även på restauranger, är en enorm avstängning för utländska turister och har fått stor uppmärksamhet i media både i Thailand och internationellt. Vissa områden, som Krabi eller Bangkok, kan sälja, men andra som Pattaya eller Chiang Mai kan inte. Detta förvirrar bara turister och frustrerar företagsägare, särskilt när ett område är mycket vaccinerat eller det verkar finnas få anledningar till varför ett område är öppet och ett annat inte är det."

"I början kanske det inte finns något behov av att öppna nöjesställen men regeringen borde åtminstone tillåta anläggningar att sälja alkoholhaltiga drycker först. Men om läget blir bättre i framtiden vill vi också öppna spelplatserna. Alla större turistorganisationer i Pattaya måste erkänna att de flesta utländska turister kommer till Pattaya på grund av nöjesställena, nattlivet och atmosfären. Så länge som denna sektor förblir stängd kommer Pattaya inte riktigt att börja återhämta sig och låta tusentals människor återgå till arbetet. Jag förstår att denna sektor inte är allas kopp te, men den stöder inte bara direkt majoriteten av turismen för Pattaya, den hjälper också indirekt nästan alla andra sektorer genom att ta fler turister till Pattaya."

Han uppmanade också regeringen att titta på den övergripande situationen och hur de ska sköta den inhemska ekonomin eftersom antalet utländska turister som kommer in nu fortfarande är mycket lågt och återöppningen inte anses vara framgångsrik. Thanet sa också att han fullt ut stöder alla olika grupper som går samman, som den här ledd av Lisa Hamilton och Punnipa Flowers, och uppmuntrade regeringen att ompröva att hålla baren, nattlivet och underhållningssektorn stängd till 2022. Åtta stora turistorganisationer har också lagt fram en formell framställning till den thailändska regeringen för att begära att beslutet omprövas, särskilt för Pattaya, under semesterperioden, förutom hundratals lokala barägare.

Källa: Prachachat

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.