Muang Ayutthaya-distriktet är nu listat som en "blå zon", CCSA tillåter försäljning och drickande av alkohol på restauranger fram till 9:00.

Ayutthaya –

Ett distrikt i Muang Phra Nakhon Si Ayutthaya beviljades tillstånd av Center for Coronavirus Situation Administration (CCSA) för att sälja och dricka alkohol på restauranger fram till 9:00, med start i december.

Guvernör Weerachai Nakmas sa till Associated Press idag att CCSA har godkänt att utesluta Muang-distriktet från s.triktkontrollerade områden eller röda zonprovinser och inklusive området i blå zonens turistpilotområden, undertecknat av premiärminister Prayut Chan-O'Cha.

Detta har lett till att de förebyggande åtgärderna har lättat på, inklusive försäljning och drickande av alkoholhaltiga drycker på restauranger. Turister och lokala kunder kunde njuta av tjänsten fram till 9:00.

"Det är tillåtet att dricka alkohol i distriktet fram till 9. Alla kvalificerade restauranger måste dock fortsätta att strikt följa reglerna och andra förebyggande åtgärder för att kontrollera infektionssituationen i en stabil takt. Tjänstemän skulle också sätta in då och då för att övervaka området om mötesplatserna samarbetade väl, betonade Weerachai.

Under tiden Chonburi, Pattayas hem, släppte nya regler idag också men tillät inte servering av alkohol i Pattaya, det blå distriktet (tillsammans med Sattahip) i provinsen trots veckor av vädjanden och protester från företagare, politiker och turistföreningar. Någon särskild anledning till att förbudet bibehålls angavs inte.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.