Thai Hotels Association säger åt thailändska myndigheter att inte stänga gränser eller låsa för att förhindra Omicron-infektioner

Marisa Sukosol Nunbhakdi

Bangkok -

Presidenten för Thai Hotels Association Marisa Sukosol Nunbhakdi vädjade till den thailändska regeringen att inte stänga av eller stänga gränser eftersom turism- och gästfrihetsföretagen har hamnat i en återvändsgränd, enligt henne.

Hon uttalade till Associated Press i eftermiddags, den 6 december 2021, att hotell- och turistbranschen uppmanade regeringen att inte återinföra nedstängningar, företagsstängningar eller gränsstängningar i landet efter att det första kända fallet av Omicron-varianten rapporterades i Thailand i söndags eftersom deras företag ännu inte har återupplivats helt sedan landet öppnade igen den 1 november.

"Om det blir ett annat landlås, kanske hotell- och turistbranschen inte kan hantera det längre. Återöppningen av landet den 1 november har gett oss hopp, så vi ber regeringen att inte stänga ner landet igen och förebyggande åtgärder bör utfärdas och specifika lösningar som inte involverar att straffa företag eller besöksnäringssektorn bör göras istället, sa Marisa.

Presidenten fortsatte vidare att sektorn alltid har samarbetat väl om återöppnandet av landet och följt regeringens instruktioner och förebyggande åtgärder hela tiden för att kunna fortsätta driva sin verksamhet effektivt under spridningen av Covid-19.

Men näringslivet kommer också att behöva mer förtydligande från regeringen inom 1-2 veckor angående detaljerna i Omicron-varianten och om hur snabb och svår varianten är, och om de nuvarande Covid-19-vaccinerna effektivt skulle kunna bidra till att förhindra allvarliga infektioner, sjukhusvistelser eller dödsfall.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.