Chonburis guvernör beordrar tillfällig stängning för en restaurang som nyligen plundrades fem gånger nära Bali Hai-piren

Pattaya –

Chonburi-guvernören har beordrat tillfällig stängning av en restaurang nära Bali Hai-piren i 30 dagar efter att ha brutit mot Chonburis sjukdomsbekämpningsorder många gånger.

Först, som referens, våra tidigare artiklar om denna situation:

Polisen slog till mot en restaurang nära Bali Hai förra månaden för att ha sålt alkohol, shisha och brutit mot covid-19-beställningar med uppskattningsvis 100 personer på platsen som inte tog avstånd, bär masker eller vidtagit andra försiktighetsåtgärder.

Pattaya-polisen slog till mot restaurang nära Bali Hai för fjärde gången för att ha sålt alkohol och shisha, samt brutit mot Covid-19-reglerna

Pattaya-polisen inspekterade en "restaurang" nära Bali Hai den 13 decemberth för påstås ha sålt alkohol och varit öppen utan tillstånd, vilket är femte gången den här lokalen har blivit "razzia" under de senaste månaderna.

"Restaurang" nära Bali Hai Pier inspekterades för femte gången för att ha brutit mot Covid-19-reglerna

Nu för en uppdatering:

Chonburis guvernör Phakarathorn Teanchai igår (15 decemberth) har beordrat 30 dagars tillfällig stängning av restaurangen "The Sky Mountain" fram till den 13 januarith. Lokalen ligger bredvid Bali Hai Pier och nedanför den berömda Pattaya-skylten.

Beslutet tillade dock att beslutet om tillfällig stängning kan bestridas eller överklagas inom 15 dagar.

TPN-media noterar att denna senaste stängning kommer efter rapporter om en thailändsk man inblandad i ett bråk tidigt på morgonen med en stor grupp andra män, en del påstås ha restaurangpersonal, nära lokalen tidigare denna vecka. Händelsen blev viral när mannen gick live på sina sociala medier i en närbutik nära restaurangen täckt av hans eget blod och väckte omedelbar ilska på nätet. Det var oklart om mannen var restaurangbeskyddare och blandade historier från händelsen släpptes.

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.