Pattaya "restaurang" gjorde en razzia för sjätte gången efter att ha brutit ordern om tillfällig stängning

Pattaya –

En "restaurang" nära Bali Hai-piren i Pattaya överfölls för sjätte gången i natt (22 december)nd) efter att ha brutit en tillfällig stängningsorder från Chonburi-guvernören efter fem tidigare räder under de senaste månaderna.

Först, som referens:

Pattaya-polisen slog till mot restaurang nära Bali Hai för fjärde gången för att ha sålt alkohol och shisha, samt brutit mot Covid-19-reglerna

Pattaya-polisen slog till mot restaurang nära Bali Hai för fjärde gången för att ha sålt alkohol och shisha, samt brutit mot Covid-19-reglerna

Chonburis guvernör Phakarathorn Teanchai har förra veckan beordrat en 30 dagars tillfällig stängning av restaurangen "The Sky Mountain" fram till den 13 januarith. Lokalen ligger bredvid Bali Hai Pier och nedanför den berömda Pattaya-skylten.

Chonburis guvernör beordrar tillfällig stängning för en restaurang som nyligen plundrades fem gånger nära Bali Hai-piren

Nu till vår berättelse:

I går kväll inspekterade ett team från Pattaya City Police "restaurangen" igen. "Restaurangen" hittades öppen och påstås sälja alkohol med synliga öltorn närvarande. En representant från Pattaya City Police uppgav att lokalen verkade vara mer av en bar än en restaurang och barer, oavsett trettio dagars stängningsorder, är fortfarande officiellt stängda på grund av Covid-19-åtgärder i hela landet.

Restaurangchefen fördes till Pattayas polisstation för att återigen ställas inför rättsliga åtgärder, även om varken chefen eller ägaren nämndes i pressen, liknande de tidigare razziorna och nedläggningarna.

Lokalen har upprepade gånger anklagats för att ha brutit mot de nuvarande strikta reglerna för Chonburi kommittén för smittsamma sjukdomar under de senaste månaderna, och sträcker sig tillbaka till en period då alkohol förbjöds helt även på restauranger, men lokalen enligt uppgift och påstås fortfarande fungerade som en nöjeslokal när det var tänkt att vara antingen stängt eller bara servera mat.

Pattaya City Police uppgav att guvernören skulle informeras om att platsen specifikt bröt mot hans nuvarande stängningsorder och att eventuella framtida beslut om platsens och ägarens öde skulle hänvisas till guvernören.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.