Läsartalkback: Om du testade positivt för Covid-19 i Thailand på ett snabbtest i hemmet och var mild/asymtomatisk, skulle du då officiellt rapportera till regeringen?

FOTO: Covid-19 Center

Thailand-

Följande är vårt veckoinslag där vi ställer en aktuell nyhetsfråga till våra läsare och får deras insikter och åsikter. Vi delar sedan deras feedback en vecka senare och väljer en mängd olika och intressanta svar.

Den här veckan vill vi ställa följande fråga till våra läsare, inspirerad av intensiva diskussioner på våra sociala medier under de senaste dagarna när "Omicron" fortsätter att påverka Pattaya-området och argument och diskussioner äger rum på sociala medier mellan människor om deras tankar om situationen.

Den här veckan är vår fråga inspirerad av samma fråga som ställts av vissa andra medier och bloggare, men vi vill ha våra egna läsares åsikter:

Om du testade positivt för Covid-19 i Thailand på ett snabbtest i hemmet, skulle du då officiellt rapportera till regeringen?

Lite sammanhang för denna fråga:

För närvarande, i Thailand och på sociala medier, har det varit mycket debatt och diskussion kring vad som händer när man testar positivt för Covid-19. Vi har behandlat detta i andra artiklar och det korta svaret är att det kan variera mycket beroende på ålder, hälsa, provins, boendeförhållanden, etc.

  Vi ville fråga om du testade positivt för Covid-19 hemma, skulle du ringa och anmäla dig till regeringen eller gå och ta ett RT-PCR-test för att bekräfta resultatet? Eller skulle du stanna hemma, isolera dig själv och självmedicinera?

  We har gjort liknande undersökningar där många läsare angav att de var mer rädda för att potentiellt bli "inlåsta" på sjukhus eller karantäncentra än själva viruset. Även om självisolering blir allt vanligare i Thailand, är sociala medier fortfarande fulla av berättelser om människor som nekats detta. Vi kan inte självständigt verifiera varje historia, så din körsträcka kan variera på dessa.

  Så vi vill veta. Om du är positiv, berättar du för den thailändska regeringen? Eller håller du det tyst? Eller något annat? Låt oss för denna fråga anta att man INTE är allvarligt sjuk, kanske mild eller asymtomatisk.

Vi kommer att hålla fullständiga namn privata för denna feedback.

Vi ser fram emot att höra av dig! Berätta för oss på våra sociala mediekanaler, i kommentarerna nedan, eller om du föredrar att din kommentar ska vara privat, maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com. Vi kommer att publicera resultaten och välja en mängd olika svar i början av nästa vecka, som alltid!

 

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/