Läsartalkback-resultat: Om du testade positivt för Covid-19 i Thailand på ett snabbtest i hemmet och var mild/asymptomatisk, skulle du då officiellt rapportera till regeringen?

FOTO: BMA Health

Följande är vår exklusiva veckofunktion där vi ställer en aktuell nyhetsfråga till våra läsare och sedan ger dig en vecka på dig att svara på den på våra olika kanaler, och sammanställer en mängd olika svar och åsikter att presentera för dig, våra uppskattade läsare. Här är resultaten från vår senaste fråga...

Förra veckan frågade vi dig följande:

Om du testade positivt för Covid-19 i Thailand på ett snabbtest i hemmet och var mild/asymtomatisk, skulle du då officiellt rapportera till regeringen?

Kontexten bakom denna fråga var:

För närvarande, i Thailand och på sociala medier, har det varit mycket debatt och diskussion kring vad som händer när man testar positivt för Covid-19. Vi har behandlat detta i andra artiklar och det korta svaret är att det kan variera mycket beroende på ålder, hälsa, provins, boendeförhållanden, etc.

 Vi ville fråga om du testade positivt för Covid-19 hemma, skulle du ringa och anmäla dig till regeringen eller gå och ta ett RT-PCR-test för att bekräfta resultatet? Eller skulle du stanna hemma, isolera dig själv och självmedicinera?

  We har gjort liknande undersökningar där många läsare angav att de var mer rädda för att potentiellt bli "inlåsta" på sjukhus eller karantäncentra än själva viruset. Även om självisolering blir allt vanligare i Thailand, är sociala medier fortfarande fulla av berättelser om människor som nekats detta. Vi kan inte självständigt verifiera varje historia, så din körsträcka kan variera på dessa.

  Så vi vill veta. Om du är positiv, berättar du för den thailändska regeringen? Eller håller du det tyst? Eller något annat? Låt oss för denna fråga anta att man INTE är allvarligt sjuk, kanske mild eller asymtomatisk.

Här är vad ni, våra läsare, hade att säga när våra redaktörer valde ut några av de mest olika svaren för att lyfta fram olika synpunkter. Uppenbarligen, wJag kan inte publicera allas åsikter här så välj en mängd olika åsikter. Som alltid är åsikterna och uttalandena nedan läsarens egna och kanske inte återspeglar TPN-medias. Det har gjorts mindre ändringar endast för stavning och grammatik:

-=-=-=-=-=-=-=-==–

Michael H-Absolut inte!
Om jag hade milda symtom och testade positivt med ett Antigen Test Kit (ATK) "hemtest", skulle jag definitivt INTE rapportera till juntans federala regering.

Då skulle det nästan vara som ett gripande eftersom din frihet/frihet tas ifrån dig och de kan ta dig vart de än anser "nödvändigt" för att skydda allmänheten.

Sedan skulle en "gripen" person med lindriga symtom placeras på antingen sjukhus eller sjukhus i möjligen 7-15 dagar med andra covid-positiva patienter. Och vad skulle hända om du inte ville ta deras mediciner?

Och om en utlänning... förmodligen skulle ha en växande öppen sjukhusräkning om inte ha försäkring.

Bättre att isolera dig själv i ett rum med någon som lägger mat utanför din dörr, var noga med att tvätta och desinficera allt som ska ut ur rummet för återhämtningsperioden.

Jag är inte dum och känner till juntaregeringar.
Jag föddes på dagen, men inte igår!

-=-=-=-=-=-=-=-=-

William M-NEJ! Jag har en berättigad rädsla för att thailändarna ser alla utlänningar som automatiska uttagsautomater. Jag tror att om du rapporterar kommer du att gå i karantän och stå för hela kostnaden. Stanna hemma, håll dig säker, håll dig frisk, håll dig lycklig.

-=-=-=-=-=-=-==-=-

Tommy L-Skulle jag behöva rapportera till regeringen om jag hade ont i magen? Eller bete sig som en vuxen och ta hand om mig själv??

-=-=-=-=-=-=–=-=-

Apolo E-Absolut inte, jag kommer inte att rapportera till några tjänstemän och eftersom det är ett snabbtest i hemmet kommer jag bara att isolera i 5 eller 6 dagar och testa igen igen, kommer inte att vara positivt för andra gången. Jag har gjort det förut.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=

George S-Ingen chans. Stanna bara hemma tills jag testade negativt och fortsätt

-=-=-=-==-=-==-==

Steven R - absolut inte

-=-=-=-=-=-===-=-=-

Phil H-Ingen chans, som med sitt fulla sinne skulle vilja bli bortskämd för tusentals dollar av giriga sjukhus eller andra alternativ, skickas till ett koncentrationsläger med CCTV, beväpnade vakter och hål att bajsa i och dela duschar med hundratals av andra. Ingen brain egentligen

-=-=-=-=-=-=-=-=-

Bryan B-Om behandlingen var gratis, kanske, om inte skulle jag tidigare isolera mig än att betala tusentals baht. till statliga anläggningar

-=-=-=-=-=-=-=–=-=

JP-Jag skulle inte ställa sådana frågor offentligt

-=-=-=-=-=-=-==-=-=-

Kiera-Ja, men eftersom jag vill ha återställningscertifikatet/beviset återställde jag vilket kan vara användbart i framtiden.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

Andrew B-nr. Jag rapporterade det inte i England heller

-=-=-=-=-=-=-=-==-=-

Walter R-förmodligen. Jag är immunsupprimerad med flera hälsoproblem och till skillnad från många här skulle jag vilja ha fullt läkarstöd.

-=-=-=-=-=-=-=-=-==-

Mike L-

varför skulle jag fortsätta förstöra mitt liv, så förmodligen inte lol

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-

Redaktörens anmärkning: De allra flesta svar var nej/negativa till rapportering.

 

Det var det för den här veckan! Håll utkik efter ännu en läsar-talkback VÄLDIGT snart! Vi uppskattar ALLAS feedback och tankar! Om du inte fick chansen att svara, berätta för oss på våra sociala mediekanaler, i kommentarerna nedan, eller om du föredrar att din kommentar ska vara privat, maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com. 

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/