Läsarbrevlåda: Låt oss avsluta charaden kring "restauranger"

Följande är ett e-postmeddelande från en av våra läsare som valts ut för publicering. Deras åsikter och tankar är helt deras egna och kanske inte återspeglar TPN-medias. För att skicka in din egen feedback eller åsikter för övervägande av publicering vänligen maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com.

Hej där Adam och TPN,

Jag har nyligen läst din artikel om lokala affärsmän som håller ett stort möte i Pattaya med turistmyndigheten kring att lagligt öppna barer och nattliv.

https://thepattayanews.com/2022/01/31/tourism-authority-of-thailand-and-dozens-of-chonburi-entertainment-and-tourism-business-operators-hold-major-meeting-around-legally-reopening-the-nightlife-sector/

Jag kunde inte hålla mer med dessa företagare och ville lägga till mina två cent om du tillåter mig.

Den nuvarande situationen åtminstone i Pattaya är rent ut sagt skrattretande och en total charad, som en dålig Benny Hill-skit.

Covid-centret i Bangkok och vissa hälsotjänstemän är helt klart emot att öppna nattlivs- och barsektorn så har hållit det stängt i nästan ett helt år nu. Men eftersom läkarna uppenbarligen står i konflikt med företagsägare, gör regeringstjänstemän som fastnat i mitten sitt bästa för att låta nöjesställen öppna.

Jag fattar. Jag slår ingen för att vilja öppna sin verksamhet efter nästan ett år av nedstängningar och nedläggningar. Vad jag förstår har de väldigt lite pengar eller stöd från regeringen också.

Men att helt enkelt märka allt som en restaurang och ändå kräver att de ska gå igenom fler ramar och pappersarbete och annat skit som inte kommer att upprätthållas för det mesta är dumt. Det skadar också riktiga restauranger och förvirrar turister. Jag säger inte öppna allt utan regler förresten.

Men öppna de jävla barerna lagligt och kalla dem barer. Kalla en spade för en spade. Stoppa charaden det är en förolämpning mot allas intelligens och gå vidare därifrån. Om du vill öppna dem lagligt och implementera dumma regler som inga biljardbord, sång eller dans (som kommer att brytas ändå) så gör det.

Men för Guds kärlek, kan vi sluta kalla dem "blinka, blinka" restauranger och låta dem öppna som de mötesplatser de faktiskt är och gå därifrån? Återigen, jag säger inte öppna dem och har inga riktlinjer eller regler. Kalla dem bara vad de är, sluta med dumheten och sluta förolämpa alla med att låtsas att de alla är restauranger. När du har Windmill bistron eller Queen Cafe eller Palace matställe eller vad det nu är är det bara dumhet och förvirring för vanliga turister.

Steve, Na Jomtien.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/