UPPDATERING: Guldbutiksrånare greps efter att ha stulit från pantbanken i Sri Racha

Sri Racha –

En guldbutiksrånare beväpnad med kniv och hammare har gripits efter att ha stulit flera guldföremål från en pantbank i Sri Racha.

På måndag (31 januarist) Sri Racha-polisen underrättades om rånet klockan 3:20 på en pantbank i Surasak-distriktet.

Video och artikel för referens nedan:

Guldrånare kommer undan med 600,000 XNUMX baht från en pantbank i Si Racha

Idag (2 februarind) Sri Racha-polisen håller en reenactment i pantbanken efter att de har arresterat den misstänkte Pongpan Thippayawar, 42, från Sakhon Nakhon. Han beslagtogs guldföremål värda mer än 60,000 XNUMX baht (Mycket mindre, noterar TPN-media, än det ursprungliga beloppet uppskattat till cirka 600,000 XNUMX baht av pantbanken, även om den misstänkte hävdar att han tappade några föremål när han flydde). Pongpan åtalas för rån.

Pongpan sa till polisen i Sri Racha: "Jag är arbetslös och pank. Kniven och hammaren fanns redan under mitt motorcykelsäte. Jag planerade inte att råna butiken men när jag körde förbi bestämde jag mig för att det var värt att testa. Jag hade ingen riktig plan och det var därför jag fastnade så snabbt. Jag ångrar mitt plötsliga beslut att råna guldbutiken. Jag tappade flera guldföremål som flydde butiken också.”

Sri Racha-polisen uppgav dock till TPN-media att de inte trodde att den misstänkte tappade några guldföremål. De fortsätter sin undersökning för att hitta de andra guldföremålen som de tror hade potentiellt gömts av den misstänkte.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

 

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.