Pattayapolisen slår till mot restaurangen Bali Hai för att ha sålt shisha, vilket är olagligt i Thailand

Bali Hai Pier, Pattaya-

Pattaya-polisen slog till mot en restaurang på Bali Hai-piren runt 10:30 i går kväll för att ha sålt shisha (även känd som baraku eller vattenpipa) som är mycket olagligt i Thailand.

Restaurangen i fråga, Khun Keng Kitchen, ligger direkt intill det för närvarande avstängda Sky Mountain som tidigare har plundrats för en mängd olika brott under de senaste månaderna sex gånger, inklusive vattenpipa. Det var oklart om de två platserna var kopplade men Pattaya-polisen sa att de undersökte detta.

Du kan läsa mer om Sky Mountain räderna här:

https://thepattayanews.com/2021/12/23/pattaya-restaurant-raided-for-the-sixth-time-after-breaking-temporary-closure-order/

Gårdagens räder leddes personligen av polischefen i Pattaya City Kunlachart Kunlachai som uppgav att polisen i Pattaya fick ett tips från en "bekymrad medborgare" om att restaurangen sålde shisha mot thailändsk lag. Denna bekymrade medborgare hävdade att de rapporterade händelsen eftersom de brydde sig om människors hälsa och den potentiella spridningen av Covid-19.

Enligt chef Kunlachart, när de kom till restaurangen hittade de flera utlänningar och thailändare som rökte shisha och drack alkohol med hög musik. Dessutom uppgav han att Covid19-regler som social distansering och märkeskläder inte följdes.

Pattayapolisen stängde av musiken och beordrade kunderna att gå, som inte greps. Personal och ledning från platsen greps dock och fördes till Pattayas polisstation för behandling och rättsliga åtgärder. Deras namn släpptes inte omedelbart.

Chef Kunlachart tillade att rättsliga åtgärder skulle vidtas mot lokalen också. Shisha är olagligt i Thailand och regeringstjänstemän hävdar att det beror på att regeringen bryr sig om människors hälsa och förbudet är av hälsorelaterade skäl. Kritiker hävdar dock att förbudet inte har något med hälsa att göra, utan snarare beror på att shisha inte har några skatter och importeras illegalt, samt att det skär in i den lönsamma cigarettindustrin som ägs av framstående individer och grupper.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/