Läsartalkback-resultat: Om du hade TRE tips för att nya ex-pats som flyttar till Pattaya ska lyckas, vilka skulle de vara?

Följande är vår exklusiva veckofunktion där vi ställer en aktuell nyhetsfråga till våra läsare och sedan ger dig en vecka på dig att svara på den på våra olika kanaler, och sammanställer en mängd olika svar och åsikter att presentera för dig, våra uppskattade läsare. Här är resultaten från vår senaste fråga...

Förra veckan frågade vi dig följande:

Om du hade TRE tips för nya ex-klappar som flyttar till Pattaya för att lyckas, vilka skulle de vara?

Lite sammanhang kring denna fråga:

Den senaste tiden har vi ställt frågor till våra läsare som VARFÖR de flyttade till Thailand och dessutom HUR de håller sig sysselsatta.

Nu vill vi veta vilka tips du (förhoppningsvis nuvarande eller tidigare ex-klappar) skulle ha för de som flyttar, planerar att flytta eller hoppas på att flytta till Pattaya på heltid!

Här är vad ni, våra läsare, hade att säga när våra redaktörer valde ut några av de mest olika svaren för att lyfta fram olika synpunkter. Uppenbarligen, wJag kan inte publicera allas åsikter här så välj en mängd olika åsikter. Som alltid är åsikterna och uttalandena nedan läsarens egna och kanske inte återspeglar TPN-medias. Det har gjorts mindre ändringar endast för stavning och grammatik:

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–

Steven: 1. Lämna dina västerländska värderingar vid ytterdörren.
2. Om du någonsin har för avsikt att ha en thailändsk GF så titta inte i en bar eller massagebutik.
3. Om du anländer med avsikten att köpa en lägenhet så hyr du i minst 6 månader och gör din due diligence

-=-=-=-=-=-

Nuanjan-Packa lätt och ta med dig endast lämpliga föremål för användning i Thailand. Lämna kostymer och tunga rockar kvar. Kom ihåg att thailändsk spänning är 220 volt och ta elektriska föremål som passar den spänningen. Snåla inte med att hyra en skokartonglägenhet. Betala lite mer för ett trevligt ställe att bo på. Ta dig tid och använd due diligence om du bestämmer dig för att köpa en lägenhet i DITT namn. Undvik företagets väg.

-=-=–==-=-

Steve S-1. Om du kommer att gå i pension stanna i pension. Börja inte med löpande barer eller kaféer.
2. Du kan hyra ett hus i utkanten av stan. (Gångavstånd) för mindre än en premium lägenhet i centrum av staden. Shoppa runt.
3. Om du letar efter en långsiktig thailändsk vän, undvik de unga tjejerna. Gå för en mognare dam med utbildning. Skynda dig inte med något, ta dig tid och gör dina läxor.

-=-=-=–=-=-=-

Mike B-1 Köp inte ett hus. 2 Gift dig inte. 3 Undvik hundar. De 1:a 2 är lätta.

-=-=-=-==-=-=-

Stuart P-Watch ya Wallet, titta på ditt steg ... Lita inte på någon ....

-=-=-=-=-==-=-=

Martin T-Om du kommer till Pattaya för att tjäna en liten förmögenhet, se till att du kommer med en stor

-=-=-=-=-=-=—=-

Lee M-

Gå ur semesterläget snabbt! (Lagom är bäst).
Låna aldrig pengar till någon.
Ta upp hobbyer, träna (snarare än att gå på en bar varje dag)
-=-=-=-=-=–==-=-
Pat A - Lyssna inte på några negativa kommentarer, det är ett bra ställe att vara på.
-=-==-=-=-=-=-=-=-

Peter S-Blås inte dina pengar för att försöka imponera på tjejerna. Bygg inte ett hus i Isaan och bli isolerad. Drick inte varje dag, hitta andra hobbyer att göra. Undvik negativa människor, de flesta är online, se några inlägg ovan

-=-=-=-=-=-=-=-=-

Anthony A-

1) håll dig "låg profil"
2) undvik dina landsmän
3) förbli singel: en färsk blomma varje dag är billigare och säkrare

-=-=-=-=-==-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Oywind-Om du tar bort tre saker, öl, tjejer och rökning. du kan göra det. Men då är det inte särskilt roligt.

-=-=-=-=-=-=-=-

Markera S-Träna ut din budget för månaden, halva den, och försök sedan leva på det. Du kommer att stöta på många överraskningar ekonomiskt som du inte tänkte på från början

-=-=-=-=-=-=-=-

Bryan B-

1 stanna hemma
2 gå någon annanstans
3 vänta ett år till och försök igen.
-=-=-=-==-=-=-==-=–
Adam J (redaktör)
1. Du kan leva på mycket mindre än du tror. Budget för det. Du är inte på semester, du bor här.
2. Slappna av. Du flyttade hit sannolikt för att njuta av livet. Fastna inte i små gräl mellan ex-klappar eller online. Var snäll. Ha tålamod. Välj dina strider och anta Mai Pen Rai-attityden, speciellt för mindre problem på företag eller problem.
3. Gå ur din komfortzon. Pattaya är så mycket mer än barer och har massor att göra, liksom utanför staden i ungefär en tre timmars radie. UTFORSKA. ÖPPNA DINA HORISONTER. NJUT AV LIVET.

Fick du inte chansen att höra av dig? Berätta för oss på våra sociala mediekanaler, i kommentarerna nedan, eller om du föredrar att din kommentar ska vara privat, maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com. Ha en bra vecka så ses vi snart!

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/