Överlag negativ reaktion på thailändskt Covid-19 centrummöte, majoriteten av företagsägare, turister vill ha mycket ytterligare och snabbare lättnader av restriktioner

Bangkok, Thailand-

Efter ett stort möte med Center for Covid-19 Situation Administration i Bangkok igår, den 18 mars 2022, har den övergripande reaktionen online och från företagsägare varit ljummet i bästa fall och direkt negativ i värsta fall.

Vi kommer inte att detaljera de ändringar som gjordes och diskuterades i går på djupet i den här artikeln, du kan sammanfatta genom att läsa vår täckning från igår nedan först.

https://thepattayanews.com/2022/03/18/thai-covid-center-holds-major-meeting-about-covid-19-restrictions-and-songkran-here-is-the-full-recap/

Reaktionen på förändringarna har kommit in från hela linjen men har med mycket få undantag varit allmänt negativ.

Federation of Thai Industries (FTI) och Thai Chamber of Commerce har båda sagt att förändringarna inte är tillräckliga för att uppmuntra bredare utländsk turism och resor.

Särskilt FTI har förklarat i helgen att de kommer att fortsätta att göra en petition och uppmana regeringen att helt släppa Thailand Pass och testa och gå-processen, och ersätta den med en enkel vaccinverifiering. De tror inte att det kommer att göra stor skillnad att bara släppa testet före ankomst och pekade på ett ökande antal länder med lite eller inga pappersarbete, tester och restriktioner som krävs för att besöka.

Thailändska handelskammaren uppgav att stegen gjorde ett positivt steg framåt men alldeles för långsamt och den nuvarande planen att behandla Covid19 som endemisk om fyra månader kommer att sätta Thailand avsevärt efter andra turistdestinationer. De föreslog omedelbart att flytta fram tidslinjen för att släppa restriktioner och regler kring resor och testning.

Thailands hotellförbund anslöt sig till FTI genom att förklara att de stödde ett fullständigt och fullständigt avlägsnande av Thailand Pass and Test and Go så snart som möjligt för att återställa sin verksamhet och ekonomin.

Turistföreningen Khaosan Road var inte nöjd med ett förbud mot vattenstänk för tredje året i rad, vilket skadar dess tidigare världsberömda firande. Firande kan fortfarande äga rum, sade regeringen, men ingen alkohol, vatten i allmänna utrymmen, skumfester, puder eller andra "roliga" aktiviteter. Som en upprörd företagsägare sa på nätet var det här som jul utan presenter. Representanter från Khaosan Road-föreningen planerar att personligen göra en petition till premiärministern med ett förslag om att göra vägen till ett säkert område för vattenstänk med atk-tester och vaccinkontroller och publikbegränsningar.

Nattlivs- och nöjesföreningar över hela landet, inklusive i Pattaya, var fula mot beslutet att fortsätta att hålla nattliv och barer lagligt stängda utan något fastställt datum för öppning. Lokalerna tillåts att verka i ett grått område som ombyggda restauranger för närvarande, men detta medför många regler och förordningar samt en chans att korrupta tjänstemän och brottsbekämpande myndigheter letar efter mutor.

Pattayas företagare, som ses nedan, försöker göra staden till en rättegångszon för nattliv och lovade att fortsätta kämpa för att göra det.

https://thepattayanews.com/2022/03/19/pattaya-business-owners-relieved-after-receiving-a-written-reply-from-the-thai-parliament-regarding-still-legally-closed-entertainment-venues/

Slutligen var reaktionerna på våra egna sociala mediekanaler och grupper allmänt negativa, med en nyligen genomförd ovetenskaplig undersökning med hundratals svar som visade att över 90 procent av läsarna vill att alla begränsningar och mandat tas bort omedelbart. TPN noterar dock att detta var från vår mestadels utländska och engelska publik och kanske inte visar många thailändares åsikter.

Faktum är att, för att vara rättvis, reaktionen från thailändare på sociala medier om att potentiellt lätta på mandatet för utomhusmasker (en annan öm punkt för utländska turister) var mycket negativ, vilket fick den thailändska regeringen att gå tillbaka när det gällde att ta bort mandatet för offentliga områden som parker och stränder. Se nedan för information om det.

https://thepattayanews.com/2022/03/18/analysis-critical-thai-social-media-reaction-to-proposal-to-amend-or-remove-outdoor-mask-mandate-shows-moving-to-treating-covid-as-endemic-in-thailand-will-not-be-simple/

Thai Center for Covid-19 Situation Administration har lagt fram en fyra månaders plan för att gå mot att behandla Covid-19 som endemisk och häva de flesta restriktioner. Det verkar som de är väl medvetna om att vissa delar av den thailändska befolkningen fortfarande är djupt oroade över sjukdomen och oroliga för att häva politiken. Samtidigt kan det ökande trycket från en frustrerad affärs- och turistsektor orsaka ytterligare och snabbare förändringar.

Vi kommer att fortsätta att hålla dig uppdaterad här på TPN.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/