Thailands konsumentråd uppmanar till försening av höjningen av bränsletaxan (Ft) och avfärdar "användning av luftkonditionering" som en lösning

FOTO: Prachachat

Bangkok -

Thailand Consumers Council (TCC) skickade i går, den 21 mars, ett brev till energiministern, som uppmanade ministeriet att fördröja höjningen av bränsletaxan (Ft) under den kommande maj-augusti perioden.

Detta följde på Energy Regulatory Commissions (ERC) tillkännagivande förra veckan om en höjning av elräkningen med 23.38 per enhet, med start i maj. Den tidigare berättelsen hittar du här:

Bränsletariffen (Ft) i Thailand ökar till 4 baht per kilowatt för första gången på grund av kriget mellan Ryssland och Ukraina

Rådets underkommittémedlem Rosana Tositrakul avslöjade efter brevinlämningen till energiminister Supattanapong Punmeechaow att rådet krävde att ministeriet skulle avbryta och överväga att se över Ft-höjningen i maj-augusti som skulle höja alla elpriser till 4 baht per enhet, som anses vara den högsta på thailändska historia.

Rosana sa att problemet med höga elkostnader i landet inte var ett resultat av det pågående kriget mellan Ryssland och Ukraina inte heller de stigande naturgaspriserna som regeringen hävdar. Men det var snarare planeringen av elkraftproduktion i Thailand som, enligt hennes uttalande, var överdriven elsäkerhet och sannolikt var till förmån för elkraftsföretagens investeringar.

FOTO: Inlägg idag

Hon sa: "Detta resulterade i alltför stora kraftreserver eller överbelastning av kraftverk i systemet. För närvarande har Thailand en total elproduktionskapacitet på 46,136.4 30,000 megawatt men har den högsta elanvändningen på endast cirka 2019 2021 megawatt per år 50 – 15. En reserverad kapacitet var så hög som XNUMX procent medan en lämplig reservkapacitet endast borde vara cirka XNUMX procent."

"Regeringen fortsatte att försumma den överdrivna kraftlagringen och produktionen eftersom de fortfarande köpte elektriciteten från två kraftdammar i Laos till en inköpstariff på 2.8432 och 2.9179 baht per enhet, vilket är högre än EGAT:s (Electricity Generating Authority of Thailand) bastaxa . Och den kostnaden är bördan för allmänhetens FT.”

När det gäller ökningen av elräkningen Den thailändska regeringen hade föreslagit allmänheten att begränsa luftkonditioneringen och användningen av andra elektriska apparater, vilket hade utlöst kritik från sociala medier och oppositionella politiker.

I går bestred regeringens talesman Thanakorn Wangboonkongchana klagomålen från Thai Srang Thai partiledare Sudarat Keyuraphan om att förslaget att vrida en luftkonditionering till 27 grader Celsius med en fläkt praktiskt taget var till hjälp för att spara elkostnader. Hela artikeln kan ses här:

Thailands regering föreslår att man begränsar användningen av luftkonditionering för att spara elkostnader efter stigande kostnader, leder till tvist mellan politiker

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.