Pattaya Business and Tourism Association ber om normal Songkran och uppmanar ny borgmästare att påskynda ekonomin efter covid

FOTO: Wisarn Sangjaroen / Toppnyheter

Pattaya-

Pattaya Business and Tourism Association (PBTA) kommenterade i går det kommande borgmästarvalet och bad om ett normalt Songkran och uppmanade en ny borgmästare att prioritera turism.

Igår, den 26 mars, avslöjade Mr. Boonanan Pattanasin, presidenten för PBTA, sin förenings samordning med andra affärsenheter i Pattaya, vilket bekräftar att under Pattayas borgmästares frånvaro kommer allt angående turism och företag att fungera normalt eftersom det kommer att finnas ett Pattaya. Stadschef ska under tiden ansvara för borgmästaren.

Dessutom hoppades Mr. Boonanan att Songkran-festivalen och "Big Day" (19 april) kommer att tillåtas fortsätta som det gjorde före pandemin i år för att underlätta ekonomin. Men under rådande omständigheter accepterade han också att vissa skyddsrestriktioner för Covid-19 skulle inträffa, men avvisade starkt hela förbudet mot vattenstänk och roliga evenemang.

För närvarande är det enda Songkran-godkännandet för religiösa och ceremoniella evenemang. den thailändska regeringen kommer att mötas igen måndagen den 28 mars för att diskutera möjliga undantag för vattenstänk för turistområden.

Herr Boonanan uppmanade en ny borgmästare att vara visionär om de ekonomiska problemen för Pattaya-medborgare som har lidit av pandemin i över två år. Turism är en av nyckelfaktorerna för att komma till rätta med dessa problem, sade Boonanan.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.