Det politiska oppositionspartiet anklagar den thailändska regeringen för att ha orsakat turismens kollaps och ekonomisk kris, säger att Test and Go måste försvinna omedelbart

Jakkaphon Tangsuthitham

Bangkok -

Det politiska oppositionspartiet Pheu Thai anklagade den nuvarande thailändska regeringen för att ha försummat turistexperternas varningar om misslyckande med inhemsk turism på grund av kriget mellan Ryssland och Ukraina.

Jakkaphon Tangsuthitham, biträdande generalsekreterare för Pheu Thai Party, sade i går, den 30 mars, att partiets ekonomiska arbetsgrupp tidigare hade varnat premiärminister Prayut Chan-O'Cha för att ägna stor uppmärksamhet och påskynda återupplivandet av Thailands turism, men enligt till sitt uttalande kom inte premiärministern med några lösningar, vilket gjorde att den thailändska turismens situation förblev i vad de kallade koma som partiet hade förutspått.

Pheu thailändska parlamentsledamöter från Chiang Mai fortsatte att många turistexperter från Thailand Development Research Institute (TDRI) också hade varnat General Prayut och regeringen för att den thailändska ekonomin fortfarande var i kris och inte visade några tecken på återhämtning alls. Energiminister Supattanapong Punmeechaow förnekade dock istället uttalandet och hävdade att den inhemska ekonomin i ytterligare 100 länder också var i samma tillstånd eller värre.

FOTO: INN News

Jakkaphon lade till: "De 10 åtgärderna som regeringen aviserade förra veckan var inte hjälpsamma och kunde inte lösa hela bilden av den ekonomiska krisen och människor som arbetar i turistbranschen. Att accelerera och främja turismen skulle vara det bästa och snabbaste sättet att lösa ekonomiska problem och skulle också öka penningcirkulationen till lokalbefolkningen på alla nivåer.”

"Därför skulle jag vilja att premiärministern tittar på verkligheten och gör något åt ​​RT-PCR-testsystemet som många länder redan har avbrutit för att skapa bekvämlighet för internationella turister. Dessutom bör den så kallade markavgiften på 300 baht skrapas bort. Vi har redan väldigt få turister som kommer in och avgiften skulle göra det ännu värre. Vi var tvungna att ta fram marknadsföringspolicyer och kampanjer för att locka så många turister till landet som möjligt – inte bara sitta och vänta på att de skulle komma in. Det skulle inte fungera så längre.” Jakkaphon förklarade.

"Test and Go och Thailand Pass måste gå, och inte om många fler månader utan omedelbart. Thailand måste åter öppna helt för turism som många andra länder har gjort.” Jakkaphon avslutade, lägga sin röst till den thailändska handelskammaren, Federation of Thai Industries, Thailand Tourism Council och nästan alla affärs- och turistföreningar.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.