"Farbror Pon" dömd för att ha huggit träd i thailändsk nationalskog för att bygga Naga-palatset, dömd till två års fängelse och böter fyrtiofem tusen baht

FOTO: "Tao Ngoi" – Musikvideo

Nationellt —

  En viral kändis, påstådd mördare och nu dömd brottsling "farbror Pon" dömdes till två år och tre månaders fängelse och böter på fyrtiofemtusen baht. Fängelsestraffet villkorades dock i två år.

Chaiphon Wipha, allmänt känd som farbror Pon, och hans fru Somphon Larbpho dök upp vid Mukdahan provinsdomstolen idag för att höra domen om hans påstådda brott mot skogslagen, efter hans rapporterade försök att bygga ett Naga-palats och hugga ner träd i landet. skog i Ban Kok Kok i Mukdahan-provinsen. 

Dessutom var två YouTubers med namnet Terraphong och Nikhom (efternamn undanhållna) som också åtalades för samma brott för att ha hjälpt farbror Pon med att fälla träden närvarande i rätten för att höra domen.  

Farbror Pon dömdes till två år och tre månaders fängelse och böter på 45 tusen baht, medan de andra två åtalade fick ett års fängelse och böter på tjugo tusen baht. Farbror Pon fick dock två års avstängning och beordrades att riva sitt Naga-palats inom 30 dagar.

Farbror Pon, som fortfarande har ett betydande följe på sociala medier, kommenterade inte omedelbart domen men hade tidigare hävdat att han var oskyldig.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com 

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.