Krungsri Research uppskattar att 5.5 miljoner utländska turister kommer att besöka Thailand 2022 efter avbokning av "Test&Go"

FOTO: Inlägg idag

Bangkok -

Omkring 5.5 miljoner utländska turister förutspås år 2022 efter att regeringen avbröt sina 'Test&Go'-åtgärder i maj, rapporterade Krungsri Research idag, den 27 april.

Krungsri Research från Bank of Ayudhya sa att även om det finns positiva tecken från upphävandet av Test&Go-systemet och liknande uppmjukningar av inträdesåtgärder, uppskattade forskningen bara cirka 5.5 miljoner besökare på grund av trög återhämtning av utländsk turism som pressades av flera faktorer, bl.a. :

1. det rysk-ukrainska kriget som kan påverka antalet ryska och andra europeiska turister; 2. den strikta efterlevnaden av den kinesiska regeringen med deras Covid-Zero-strategi gentemot dess invånare, vilket kan påverka antalet kinesiska turister som är Thailands främsta målgrupp; och 3. den hårda konkurrensen om utländska turister mellan Thailand och dess konkurrenter i Asien och i södra Stillahavsområdet.

Dessutom nämnde forskningen också att regeringen förberedde sig på att öppna ett forum för att brainstorma och formulera ekonomiska återhämtningsplaner. Finanspolitiska kontoret (FPO) fick i uppdrag att omvärdera Thailands ekonomiska förhållanden för att vara i linje med den rådande situationen inför mötet, inklusive att överväga om det var nödvändigt att tillföra pengar för att stimulera den inhemska ekonomin.

TPN noterar att denna uppskattning är betydligt mer konservativ än de från Thailands turistråd och Thailands turistmyndighet, som ses här, som förutspådde upp till 12 miljoner i år.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.