Det thailändska folkhälsoministeriet kommer inte att föreslå att Covid-19 omdefinieras som endemisk för det thailändska kabinettet förrän Covid-19-centret ger slutgiltigt OK

FOTO: Thansettakij

Nationella -

Det thailändska folkhälsoministeriet har beslutat att inte föreslå omdefinitionen av Covid-19 som en endemisk sjukdom för kabinettskommittén förrän slutgiltigt godkännande från Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) tillkännagavs.

Satit Pitutecha, biträdande folkhälsominister, avslöjade idag, den 17 maj, att ministeriet ännu inte hade presenterat förslaget till regeringsmötet trots att Covid-19-situationen i Thailand förbättrades dagligen med minskande antal dagliga infektioner och dödsfall. .

I dag sågs det lägsta antalet Covid-19-fall i Thailand på nästan sex månader, med sjukhuskapacitet som förbättrades och allvarliga fall minskade dagligen.

"Planen för omdefiniering av Covid-19 som en endemisk sjukdom pågår fortfarande, men ministeriet skulle vänta på godkännande från CCSA innan det föreslår regeringen i följande steg," sade biträdande ministern.

Covid Center kommer att träffas fredagen den 20 maj, men det finns ingen garanti för att de ger sitt godkännande att omdefiniera Covid-19 som endemisk. För mer om detta stora möte, klicka här.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.