Indiska turisters guldhalsband värt 85,000 XNUMX baht som påstås ha stulits av två kvinnor i södra Pattaya, den sjunde incidenten i rad

Södra Pattaya —

En 28-årig indisk turist uppgav att han hade fått sitt guldhalsband värt 85,000 XNUMX baht stulet av två kvinnor i södra Pattaya, vilket markerar den sjunde liknande incidenten i Pattaya-området under några veckor.

Tidigt i morse, den 27 maj, kl. 3.30, Pol. Maj:t Saijai Khamchula från Pattayas polisstation svarade på en stöldanmälan om ett gyllene halsband vid ingången till Soi Pattaya 11 på Beach Road, Nong Prue sub-distrikt, Bang Lamung, Chonburi. 

En 28-årig indisk turist, herr Gourab Paul, som rapporterade fallet, berättade för Pattaya-polisen att medan han var på väg tillbaka till sitt hotell med sina vänner efter en utekväll i södra Pattaya, omringade två kvinnor honom och erbjöd honom sällskap. . En av personerna gick sedan bakom honom, tog av honom i smyg sitt guldhalsband som han uppgav var värt 85,000 XNUMX baht och flydde.

Herr Gourab berättade för TPN media att han försökte avvisa individerna genom att knuffa av dem och gå iväg men upptäckte senare att hans guldhalsband hade försvunnit, så han återvände för att hitta ingen av de misstänkta närvarande. 

Herr Gourab uppgav att han var mycket besviken och skulle varna sina vänner för denna stöld. Till en början skulle polisen granska säkerhetsfilmerna för att ställa de skyldiga inför rätta så skyndsamt som möjligt. 

TPN noterar att detta är sjunde gången nyligen som en stöldincident, mestadels involverad fickstölder mot indiska turister, har inträffat i Pattaya-området. Pattaya-polisen har redan uttryckt särskild oro över brottsligheten som ökar i Pattaya eftersom antalet turister ökar på grund av att landet nyligen öppnat för turister. Du kan läsa mer om polisens framsteg här.

TPN noterar dock att sociala medier och vissa individer som arbetar med försäkringsbolag har kastat tvivel på antalet liknande händelser och bett att brottsbekämpande myndigheter ska granska CCTV-filmer och granska anspråken på ett transparent sätt.

För ett exempel på några av de andra senaste incidenterna som involverade påstådda stölder från indiska turister, klicka här.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.