Gästernas åsikter: Na Jomtien-stranden är inte en marknad och trafiken är en säkerhetsfråga. En boendes tankar om försäljare på den nya stranden

Na Jomtien, Thailand-

Följande är en invånares åsikt, helt hans egen, om den pågående situationen med säljarintrång av den nya utökade Na Jomtien Beach. Vi har undanhållit hans namn, men han är självskriven som en lägenhetsägare i området som valde platsen på grund av att det är ett lugnt, reserverat, exklusivt område och har nu sett hans tidigare lugna stadsdel bli en överfull turistattraktion, mest till inhemska thailändare. Han har lämnat in flera klagomål till relevanta kommunavdelningar och enapplåderar Na Jomtien-kommunen som beordrar en rättsordning att upphöra och förbjuda alla försäljares intrång på stranden som tillkännagavs i går, som ses här. Det finns dock farhågor om verkställigheten av förbudet. Hans text finns nedan. Vill du lämna en gäståsikt? Mejla oss på pattayanewseditor@gmail.com

Hej TPN,

Pattayas borgmästare har absolut ingen jurisdiktion i detta område. Området i fråga är Na Jomtien Beach som ligger i Amphur Sattahip och styrs av borgmästaren i Najomtien som har undertecknat det brevet som nu lagligt förbjuder säljarintrång. (postat här). vi (invånare i området Na Jomtien Beach) betala företags- och fastighetsskatt till kommunerna Najomtien och Sattahip. Det här är ett exklusivt bostadsområde och jag betalade inte 25 miljoner baht för att köpa min lägenhet här för att hamna i det som ser ut och känns som Soi Buakow nu när det gäller folkmassor och trafik.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Inför den nya stranden och under Covid-19 Detta var ett lugnt område överlag vad gäller trafik och besökare och tilltalande för människor som ville vara i ett reserverat, säkert och avslappnat område. Invånarna rådfrågades aldrig om att förvandla området till en turistattraktion/nattmarknad.

-=-=-=–=-=-=-=-=–==

Egentligen dök denna illegala gatumarknad upp tvärs över den definierade gränsen till Najomtien-stranden, specifikt för att det inte är tillåtet i Pattaya och försäljarna vet detta faktum. Det är ingen slump att de inte verkar längre ner vid Chayapreuk där vägen är mycket bredare och kan ta emot bilar som står parkerade på båda sidor om vägen.
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-
Det hela började när en restaurang bredvid hotellet U Jomtien började inkräkta på den offentliga marken genom att lägga höbalar på stranden framför restaurangen och placera kunder där. Förr brukade samma restaurang ställa upp bord på trottoaren innan vägen breddades och efter många klagomål från lokala invånare tillämpade Tessaban äntligen lagen och stoppade den, men den här gången såg restaurangen att ingen stoppade dem så de fortsatte att expandera till det nuvarande intrånget som upptar ett utrymme som är ännu större än restaurangens lagliga egendom och har plats för över 150 personer utan att de betalar någon skatt.
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
När andra såg att de kunde komma undan med detta började andra partier gradvis göra detsamma och använda allmän egendom för egen vinning. När vi lämnade in klagomål till Najomtienpolisen fick vi veta att de var väl medvetna om situationen men ägaren till restaurangen "känner stora människor" så därför gör de ingenting. (TPN har undanhållit namnet på restaurangen på grund av Thailands förtalslagar, men flera klagomål mot denna plats har lämnats in enligt författaren)
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
Det finns redan ett mycket lämpligt ställe för dessa försäljare som inkräktar på Na Jomtien Beach och det kallas Jomtien Night Market som har varit mestadels tom varje natt och har allt utrymme och lämpliga faciliteter redan på plats. Ingen kommer att använda strandnära mark här i Na Jomtien Beach som kostar över 40 miljoner baht per Rai för att vara värd för gatuförsäljare när platsen redan har tillhandahållits på Jomtien Night Market.
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
Det här är en väg och inte en marknad och har blivit en säkerhetsfråga på grund av det ständiga hindret för trafikflödet till följd av att säljare och besökare parkerar på båda sidor om den redan smala vägen och utryckningsfordon kan inte ta sig fram om en bonafide invånare har en medicinsk nödsituation som kräver ambulans.
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
Jag har tagit 30 minuter att köra de 500 metrarna från början av de illegala leverantörsinställningarna till min lägenhet klockan 10 på en helgkväll. Gud förbjude att någon som väntar på en ambulans utsätts för en sådan livsfarlig försening.
-=-=-=-=-=-=-=-
Dessutom, som ses på omslagsbilden, tar leverantörer allmän vägplats genom att lämna sin utrustning på den redan smala vägen över natten och hela dagen, vilket orsakar ytterligare problem. Många städar inte sina områden på stranden, vilket gör den nya stranden en enda röra.
-=-=-=-=-=–=-=-

Vi begär att ena sidan av vägen ska betecknas som "INGEN PARKERING" längs hela sträckan från gamla Sigma Resort ner till Pupen Seafood restaurang och den andra sidan av vägen ska också betecknas som "INGEN OVERNIGHT PARKING" p.g.a. problem från alla stora resebussar som parkerade där i massor före pandemin. De skulle köra sina motorer hela natten och busspersonalen skulle i praktiken leva utanför bussarna, ta skiftduschar på trottoaren och även lämna sina sopor på trottoarerna varje morgon. De hade ingen respekt för invånarna och brydde sig bara om gratis parkering och var ett stort bekymmer för oss innan pandemin och vi förväntar oss att samma problem kommer tillbaka när de kinesiska turisterna kommer tillbaka inom en mycket nära framtid.”

-_-_–_-_-_-_-_-_-_-

Tack för att du lyssnar,
En invånare i Na Jomtien
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/