Läsare Talkback Thailand Resultat: Vad behöver göras för att säkerställa brand- och säkerhetsstandarder på nattlivsställen?

Följande är vår exklusiva veckofunktion där vi ställer en aktuell nyhetsfråga till våra läsare och sedan ger dig en vecka på dig att svara på den på våra olika kanaler, och sammanställer en mängd olika svar och åsikter att presentera för dig, våra uppskattade läsare. Här är resultaten från vår senaste fråga...

Förra veckan, vi frågade dig följande:

Vad behöver göras för att säkerställa brand- och säkerhetsstandarder på nattlivsställen?

Lite sammanhang kring denna fråga:

Den största historien den senaste veckan eller två har varit den fruktansvärda branden på nattklubben Mountain B i Sattahip bara ett kort hopp från södra Pattaya.  Som framgår av länken har myndigheterna varit upptagna med att utreda och hålla ägaren ansvarig, samt kolla nattlivsställen i närliggande Pattaya för säkerhetsstandarder, men är detta tillräckligt för att säkerställa att detta inte händer igen?

Här är vad ni, våra läsare, hade att säga när våra redaktörer valde ut några av de mest olika svaren för att lyfta fram olika synpunkter. Uppenbarligen, wJag kan inte publicera allas åsikter här så vi valde ut en mängd olika åsikter. Som alltid är åsikterna och uttalandena nedan läsarens egna och återspeglar kanske inte TPN-medias. Det har gjorts mindre ändringar endast för stavning och grammatik:

-=-=-=-=-=–

Robert G-Varje brandstation bör också ha inspektörer vars enda ansvar är att utföra inspektioner. Varje år får en verksamhet en besiktning och företagare måste ha ett elcertifikat för att kunna få företagarlicens!

-=-=-=-=-=-=-

Martin T-Importera några hälso- och säkerhetsexperter eftersom det inte finns några i Thailand, men det kommer att kosta pengar, så det kommer aldrig att hända

—=-=-=-=-=-

David F-Ta bort el- och byggnormernas upprätthållande från polisen?

-=–=-=-=-=

Nik H-Sedan branden sa de att de kommer att kontrollera 500 arenor. Detta innebär att de inte har kontrollerat dem tidigare. Varje lokal bör ha brandsystem, brandutgångar (olåsta) brandsläckare, etc, etc och allt detta behöver kontrolleras av någon sorts myndighet, minst en gång om året. Eventuella systemfel leder till stängningar tills de åtgärdas. (Även om de kanske redan gör det, kan bruna kuvert byta ägare om de inte uppfyller kraven!!)

-=-=-=-=-=-=–=-

Terry T-En omöjlig uppgift om det inte sker en fullständig omstrukturering av byggbranschen för att säkerställa att endast erkända och godkända hantverkare utför arbetet. Det här landet är fullt av "cowboybyggare" som kan lite om varje byggbranschen men inte tillräckligt för att utföra arbetet säkert eller professionellt. Färdig konstruktion bör sedan inspekteras av en kvalificerad kontorist för att säkerställa att bygg- och brandsäkerhetsstandarder har uppfyllts. Och det är bara en utgångspunkt.

-=-=-=-=-=–=-

Geradus kontrollerar bygglov innan byggnad för att säkerställa att säkra material används, elektricitet utförs av kvalificerade arbetare och byggnadsinspektörer kontrollerar byggnaden innan de utfärdar drifttillstånd. Tvinga operatörer att följa lagen i linje med de gränser som anges i drifttillståndet. Dessutom, förbjud poliser och andra tjänstemän att acceptera tepengar för att de blundat och tittat åt andra hållet när det är fel.

-=-=-=-=-=-=-=-

Jonathan H-Sluta hänglåsa brandutgångarna duuuhhh

-=-=-=-=-=-==-=-

Glenn F-Det är Thailand. Det går inte att göra. Girighet och korruption vinner alltid.

-=-=-=-=-=-=

Jonas-Stoppa korruption?

-=-=-=-=-=-=-

CI skulle ärligt talat ha trott att svaret är uppenbart, men där igen, det klart uppenbara, och vad som händer, är två helt olika lösningar här

-=-=-=-=-=-=-=-

Fred-För många saker som måste göras, för många för att nämna. Börja med regelbundna säkerhetsinspektioner som görs av specialister, personer som vet och gör det till en lag. Och framför allt att inte ta mutpengar för att ha passerat säkerhetsreglerna och lagarna olagligt. Det skulle vara en bra början...

-=-=-==-==-=-=

DavidD-kunniga istället för korrupta tjänstemän skulle vara en bra början...men det kommer aldrig att hända!

-==-=-=-=-=-=-

-=-=-=-=-=-=-=–=

Fick du inte chansen att höra av dig? Berätta för oss på våra sociala mediekanaler, i kommentarerna nedan, eller om du föredrar att din kommentar ska vara privat, maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com. Ha en bra vecka så ses vi snart!

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/