Pattaya CC vinner silver vid den 7:e Koh Chang Beach Cricket Tournament – Del 3 – The Stallions.

 Kära läsare, nu delen ni alla har väntat på – marschen till segern för PCC Stallions. Det har varit ett fantastiskt år för PCC efter att ha vunnit Bangkok League A Division, Chang Mai Big Bash-turneringen för Tredje gången i rad och nu Koh Chang Beach Cricket – som hittills var det enda evenemanget som PCC inte hade lyckats vinna. Nästa år siktar fullblodet på att möta The Stallions i finalen för cupen och Carthorses mål att vinna minst en match (en match för långt tycker jag).

Redaktörens anmärkning: Om du missade den första delen klicka här.

Redaktörens anmärkning: Om du missade den andra delen klicka här.

   The Stallions bestod av de bästa av de tillgängliga First Team-medlemmarna och Gary Moolman fick en hedersplats för sitt enastående arbete som 12th man i ligamatch tidigare år.  Den första matchen i divisionsfasen var mot Koh Chang B. Stallions öppnade bowlingen med Gary, vars arm inte var synkroniserad med en gyrokompass och så fick Got nytta av massor av extramaterial och Gary låg på mattan i ett skede.  15 av den första overen. Simon klarade sig ännu sämre och Poom lade till 19. Något behövde göras för att stävja runraten och Wez kastade turneringens första jungfru. Andy, Jainish och Habby bowlade alla briljant för att ge bort 2 runs vardera till Veer, Abu och Suttee för en marginell summa på 41. Fick en bra längd till Simon för 3. Gary slog 2 6:or och tog sedan en boll i Gentleman's Department innan den kastades, men 7 lades till. Mr T lakade 13 till Wez och The Stallions började komma ikapp. Andy och Habby fick 12 och 9 för att säkra totalen och så Veer behövde wickets, men Jainish fick 4 och poängen var 48. Stallions vann med 7 runs .

   Den andra matchen var mot The Southerners. Återigen, The Stallions bowlade först. Gary blev klubbad av Chaps för 23 medan Simon begränsade Patrick för 5 efter att ha kastat honom. Stallion bowlers fortsatte att vara mycket ekonomiska med 7 från Wez , 1 från Andy, 5 från Jainish och 2 från Habby mot den thailändska nationalspelaren Chan Chai. Utmärkt grejer för att hålla de senaste 5 oversna till 20 runs och poängen till 43. En match som kan vinnas men wickets behövde behållas. Gary gjorde en bra start med 13 och Simon en ännu bättre med 19 från Patrick. Wez attackerade Vaughan med 3 6ers och The Stallions var före med 3 overs kvar. Andy förlorade 5 runs när han hamnade bakom för 7 och Habby hölls hemlig av Eddie. Chan Chai kastade en riktigt snabb final över men Jainish höll honom borta för 1 och totalt 60. Ännu en vinst, denna gång med 17.

   Dagens sista match var mot British Club Master Batters. Tyvärr var deras slagning avgjort omästerligt och de kunde inte skydda sina wickets eller få bort The Stallion bowlers. Simon tog en wicket och Jainish och Habby tog 2 vardera, med fångster från Wez och Gary. Totalt 1 var 2:annd turneringens lägsta poäng och hade nästan hela laget i ankdammen. Det oundvikliga inträffade efter den första bollen och The Stallions nådde snart 60, men Jainish kastades två gånger för -10 och en resa till ankdammen i den sista overen att minska poängen till 50 men en vinst med 49 runs.

     Endast 3 lag upprätthöll rena poängblad och 2 av dem träffades i semifinalen i cupen, hingstarna kontra Koh Chang A, en hårt konkurrenskraftig sida som tränades av Bobby.  Gary öppnade för Marwin men blev lite knäpp för att laka 13. Simon gjorde samma sak mot Bodhi som sprang väldigt snabbt mellan wickets. Wez bowlade Pang 2nd boll och med 4 prickar, reducerade poängen till 21. Andy var ekonomisk för 7 och Gary tog en underbar enhandsfångst för att avfärda Johnny för 8 av Jainish.  Habby försökte för hårt mot Bobby med bredvidd men kastade honom sedan och sprang ut honom med ett fantastiskt kast på en stubbe. Bobby slutade med -4 och totalt 32. Du kanske tror att det var en lätt poäng, men Koh Chang A har bra bowlare. Gary fångades bakom första bollen och sprang på oförklarligt sätt ut från en bred för -1. Hallå anka damm. Simon fick 5 men drog ut på noll och mer simning i dammen. Wez fick en stadig 8:a men PCC var länge efter. Andy fick 2 breda bollar men fick sig själv utkörd och bara 3. Vid hans tidpunkt var PCC 17 runs på drift och stirrande nederlag i fizzog. Habby till undsättning med 3 6ers och 20 runs, bara 1 bakom med en over att gå.  Jainish fick 6:or och 14 att vinna med 13 runs och en plats i finalen. En fantastisk match och en fantastisk comeback av The Stallions.

   Finalen var mot Black Parrots från Bangkok som hade besegrat Koh Chang C i semifinalen. Wez förlorade till slut en kast och blev tillsagd att slå. Gary slog först och fick 2 6:or innan han kastades sista bollen för 4. Simon fick en hedervärd 14 från Rehab och Stronky sänkte Wez stolthet genom att bowla honom sista bollen för 7. Andy flyttade farten tillsammans med en pigg 16 för att komma till 41 med 2 overs kvar och ingenting i lagen. Habby hann bara med 3 så Jainish behövde svänga pilen, vilket han gjorde genom att krossa Jeffers för 20 och nå ett försvarsvärde på 60. Gary öppnade bowlingen och Stronky hissade bollen runt marken för 14 och Rehab tjänade 13 i mestadels extras. från Simon. Wez kastade Jeffers, som hade en fruktansvärd match, för 0 och poängen var väldigt nära. Jeff Epstein (fråga inte) fick 12 från Andy och Jainish stoppade Slatters för 3. Det hela hängde på den sista overen . Habby bowlade riktigt snabbt men Christy fick en 6:a och åkte sedan en boll för att fångas och bollas av Habby i full fart och full stretch. En 6 till slut och en poäng på 50. PCC Stallions vann med 14 runs i en fantastisk final.

   Vid prisutdelningen delades andra priser ut till välförtjänta lag: Wooden Chopsticks till The British Club Swingers; Silverskeden till Southerners och Runner up Cup till Black Parrots. Men PCC Stallions blev inte klara eftersom The Player of the Tournament tilldelades Habby Singh för hans utmärkta allroundprestation. 

   Helgen var en stor framgång och allt beror på Steve Perrys organisatoriska färdigheter i samband med stöd från sponsorer och The Shambala Resort och assistans från domarna, målskyttarna och tillkännagivandet. Simbassängen, ankdammen, mat och flytande förfriskningar var mycket uppskattade. 

"Kom ihåg kära läsare, ni hörde det här först, off the record, på QT, och väldigt tyst, hysch."

 

 

   

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/