Thailands försvarsminister besöker översvämningsdrabbade områden i Rayong för att ge militärt stöd

FOTO: Matichon online

Rayong-provinsen —

Försvarsminister Prayut Chan-o-cha, som är avstängd från sin tjänst som premiärminister i avvaktan på författningsdomstolens beslut om sin mandatperiod, besökte Rayong-provinsen för att ge militärt stöd och öka moralen hos lokalbefolkningen som drabbades av översvämningen fredagen den 16 september.

Mer än 25,000 XNUMX hushåll i sex distrikt i Rayong-provinsen har översvämmats av på varandra följande skyfall och högvatten under de senaste dagarna, sade talespersonen för försvarsminister Prayut Chan-o-cha, efter ministerns besök för att träffa de drabbade lokalbefolkningen i morse .

Ministern bad militärofficerarna att fortsätta sin hjälp med att tillhandahålla mat och skydd till människor i Thap Ma-distriktet. Prayut sa till lokala medier: "Jag vill att poliserna ska utarbeta planer i förväg för att ta itu med översvämningen. Människor som behöver resa förbi översvämmade områden bör vara försiktiga med sjukdomar som kommer med översvämningsvatten som leptospiros."

Han fortsatte sedan med att öka moralen hos sängliggande patienter på Thap Ma Hospital och överlämnade påsar med grundläggande förnödenheter till dem.

Enligt talespersonen sattes 1,200 30 militärer, 42 militärlastbilar, XNUMX båtar och många ambulanser in för att hjälpa människor runt om i Rayong-provinsen.

Under tiden gav vice hälsominister Satit Pitutecha en intervju om den nuvarande översvämningssituationen i Rayong. Han sa: "De flesta av sjukhusen som Rayong Hospital och Tambon Health Promoting Hospital är fortfarande i full drift. Även om vissa människor vill stanna hemma för att försvara sina fastigheter, är det okej eftersom medicinsk personal är villiga att tillhandahålla sjukvård i hemmet."

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.