UPPDATERING: Pattayas turistpolis kontrollerar 10-årig amerikansk-kinesisk flicka som tidigare hittats vandrande på Chonburi-vägen

Pattaya —

Hotelltjänstemän har berättat för lokala thailändska medier att den amerikanske pappan till en 10-årig kinesisk-amerikansk flicka som försökte traska från Chonburi till Bangkok för att se sin mamma, som uppenbarligen är i Kina, var strikt men rättvis och visade aldrig några tecken av övergrepp i hemmet eller fysiskt.

Vår tidigare historia:

En thailändsk barmhärtig samarit hjälpte en 10-årig kinesisk-amerikansk flicka som traskade ensam vid en vägkant i Chonburi i ett försök att nå Bangkok för att återförenas med sin mamma.

Nu till vår uppdatering:

Pattayas turistpolis gick för att kontrollera flickan som hittades gå ensam på en svagt upplyst väg den 28 september av en thailändsk barmhärtig samarit. Turistpolisen sa att de gick för att besöka flickan och hennes familj efter många farhågor från nätanvändare som bad om brottsbekämpning för att upptäcka varför flickan försökte lämna sin far.

Pol. Överstelöjtnant Pitchaya Khewplueng, chef för turistpolisen vid Pattayas polisstation, berättade för The Pattaya News att han åkte till ett hemligt långtidshotell och lägenhetshus i Jomtien-området i Pattaya för att försöka undersöka djupare.

Han sa: "Den amerikanske fadern var inte så samarbetsvillig, och flickan var i skolan. Vi försökte prata med hotelltjänstemän, som meddelade oss att pappan och hans dotter hade bott på hotellet i mer än tre år. Fadern var ganska sträng och pratade väldigt lite enligt hotellpersonalen.”

Pol. Överstelöjtnant Pitchaya fortsatte att flickan studerade på en internationell skola. Hennes dagliga aktiviteter var att hon gick ner från sitt rum för att hämta vatten runt 4-5 på morgonen, åt frukost med sin pappa klockan 6 på morgonen och gjorde regelbundet sina läxor i hotellets lobby. Tjänstemännen såg henne också cykla och träna ibland, sa polisen.

När det gäller oro för övergrepp i hemmet sa tjänstemännen att de aldrig hade märkt några tecken på övergrepp i hemmet, bara att pappan var strikt. Detta stämde överens med uttalandet från turistpolisen som hjälpte flickan att ta sig till polisstationen som sa: "Hennes fars första ord när han såg flickan var påstås "Har du gjort dina läxor?"

Flickan tog sedan fram sina läxor och började arbeta högtidligt. Polisen Pitchaya sa att han skulle fortsätta sina besök regelbundet för att försöka prata med pappan och flickan för att försäkra sig om att det inte var något på gång, men att pappan ur ett brottsbekämpande perspektiv inte hade gjort något fel och vistades lagligt i Thailand.

Som presstid har dock pappan, vars namn inte har släppts till pressen, avböjt att prata med polisen eller thailändska medier enligt Pitchaya.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.