Pattayas myndigheter ger uppdateringar om vägutbyggnadsprojektet på Beach Road

FOTO: บริษัท โสภณ เคเบิ้ล ที.วี.และสืาย พายอพ

Pattaya —

Vägutbyggnadsprojektet på Pattaya Beach Road kommer att minska trafikstockningarna och tillåta 200 fler fordon att parkera längs stranden, sa Pattayas biträdande borgmästare Manoch Nongyai.

Projektet har en budget på 166 miljoner baht. Vägen skulle utökas med 2 meter i bredd, enligt Manoch, och skulle göra det möjligt för invånare och turister att parkera ytterligare 200 fordon vid sidan av stranden.

FOTO: บริษัท โสภณ เคเบิ้ล ที.วี.และสืาย พายอพ

Träd skulle också planteras för att försköna området och ge skugga åt strandbesökare. Gångstigen skulle däremot smalnas av med 12 meter och utökas med 1.5-2 meter in på stranden.

FOTO: บริษัท โสภณ เคเบิ้ล ที.วี.และสืาย พายอพ

Enligt ställföreträdande Manoch var projektentreprenören, Nong Nooch Landscape and Garden Design, tvungen att tillfälligt stoppa projektet på grund av miljöproblem som tagits upp av invånarna om borttagandet av träd som vissa sa skulle förstöra landskapet. Projektet fick dock klartecken igen efter Pattaya City lovade att återplantera alla 133 uppgrävda träd vid Eastern National Sports Training Center.

Slutligen berättade Manoch för lokala medier att byggandet av offentliga toaletter i norra Pattaya, centrala Pattaya och södra Pattaya pågick och skulle gynna allmänheten på lång sikt.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.